Vil ikke behandle asylbarnsakene på nytt

Frps innvandringspolitiske talsmann mener kravet fra Venstre og Krf er «demokratisk betenkelig».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både Kristelig Folkeparti og Venstre har besluttet å ikke støtte SVs mistillitsforslag mot justisminister Anders Anundsen i asylbarnsaken.

Men begge partiene stiller som krav at regjeringen behandler sakene til alle asylbarn som ble sendt ut i perioden fra juli til desember 2014 på nytt.

– Det er nødvendig at Anders Anundsen viser at han går i gang med det for å ha Krf sin videre tillit, sa Krf-leder Knut Arild Hareide til sitt landsstyre fredag.

– Demokratisk betenkelig

Før jul ble de borgerlige partiene enige om en ny asylbarnforskrift. Krf og Venstre vil at denne skal legges til grunn hvis sakene skal behandles på nytt.

Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann er skeptisk til dette.

– Jeg tror det utfra et demokratisk ståsted er betenkelig å skulle innføre forskrifter som har tilbakevirkende kraft, sier Mazyar Keshvari (Frp) til TV 2.

– Ikke avtalen

Keshvari mener dessuten at personene som er blitt utsendt i tidsrommet har fått behandlet sine saker skikkelig og grundig, og at det derfor ikke er grunnlag for å behandle sakene på nytt.

– Og noe ytterligere i avtalen mellom de borgerlige partiene er det ikke som sier at vi skal behandle dette på nytt eller at det skal få tilbakevirkende kraft, sier Keshvari.

Skal vurdere

Nestleder i Frp, Per Sandberg, skriver følgende til TV 2 i en SMS:

– Jeg har ikke registrert noen sak for Stortingsgrippen vedrørende asylforeldre med avslag. Kommer en slik sak, vil jeg som 1. nestleder være klar og tydelig i min anbefaling, på vegne av partiet.