Skrtel risikerer samme straff som Diego Costa for denne stemplingen

FA bekrefter at de har siktet Liverpool-spilleren etter at han stemplet David de Gea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det engelske fotballforbundet (FA) bekrefter mandag at Liverpools Martin Skrtel er siktet for voldelig oppførsel etter at forsvarspilleren stemplet David de Gea i søndagens storkamp på Anfield.

TV-bildene viser at Liverpool-stopperen stempler Manchester Uniteds keeper like før slutt.

Ifølge Sky Sports News risikerer Skrtel tre kampers utestengelse dersom han blir funnet skyldig.

Det er nøyaktig den samme straffen Chelseas stjernespiss Diego Costa pådro seg etter ha stemplet Liverpools Emre Can i en kamp i Ligacupen tidligere denne sesongen.

Costa ble straffet på grunnlag av videobevis, og beklaget hendelsen i etterkant.

TV 2 sin fotballekspert, Petter Myhre, synes Skrtel bør få samme straff som Costa.

–  Jeg synes det ser ut som det er unødvendig og at han kan unngå å stemple De Gea. Denne situasjonen og situasjonen med Costa og Can er veldig like, sier Petter Myhre til TV 2 Sporten.

– Jeg regner med at det er likhet for loven, og hvis Costa fikk tre kamper så bør Skrtel få det samme, sier Myhre videre.

Dersom Skrtel straffes med tre kampers karantene går forsvarsspilleren glipp av en rekke viktige oppgjør for Liverpool. Han vil gå glipp av Premier League-oppgjøret mot Arsenal 4. april, FA-cupkampen mot Blackburn 8. april og hjemmekampen mot Newcastle fem dager senere.

Spørsmålet FA må ta stilling til er om kampens dommer Martin Atkinson fikk med seg hendelsen. Dersom dommeren bekrefter at han ikke fikk med seg stemplingen, kan Liverpool-spilleren bli straffet på grunnlag av videobevis.

Manchester United vant klassikeren mot Liverpool 2-1. Juan Mata scoret begge målene for Louis van Gaals menn.

Liverpools Steven Gerrard kom inn som innbytter i pausen, men ble utvist allerede etter 41 sekunder på banen for å ha stemplet Ander Herrera.