MED KONA PÅ RØD LØPER: Nils Ole Oftebro og Anette Hoff  fotografert under premieren på «Kåre, Linn, men Christian Skolmen» på Chat Noir i 2010. Foto: Stella Pictures.
MED KONA PÅ RØD LØPER: Nils Ole Oftebro og Anette Hoff  fotografert under premieren på «Kåre, Linn, men Christian Skolmen» på Chat Noir i 2010. Foto: Stella Pictures.

Nils Ole Oftebro (70) klager inn avisartikkel:
– Det er flaut for meg

Skuespilleren sier han opplevde artikkelen i Finansavisen som krenkende.

Den 2. februar i år, skrev Aftenposten en artikkel om hvordan Nils Ole Oftebro ble nektet adgang på kino med barnebarna.

– Vi skulle på Colosseum kino med barnebarna for å se animasjonsfilmen om bjørnen Paddington. Vi var kjempeklare, hadde kjøpt popcorn og gledet oss, sier bestefar og skuespiller Nils Ole Oftebro til avisen.

Skuespillerparet Nils Ole Oftebro og Anette Hoff ble stoppet av to menn i døra som sa at de ikke fikk komme inn på kinoen, fordi deres yngste barnebarn var under fire år gammel.

Pikant artikkel

Den 3. februar 2015, omtaler Finansavisen saken, men på en svært pikant måte. De trykker en artikkel på baksiden av avisen med bilde av Oftebro og teksten «Har du prøvd å suge din egen pikk?».

Bildet viser Oftebro med hevet hånd. I bildeteksten står det følgende: «Verdens beste bestefar: Nils Ole Oftebro lærer barnebarna hvordan man behandler slitsomme kontrollanter».

Bildet er tatt fra premièren på forestillingen «Pikk Preik» fra 2003, en komedie som handler om menn og deres forhold til sitt eget kjønnsorgan.

TRYKKET DETTE BILDET: Premiere på forestillingen  / monologen / penismonologen «Pikk Preik» på Smuget i 2003. Nils Ole Oftebro på scenen.
Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX
TRYKKET DETTE BILDET: Premiere på forestillingen / monologen / penismonologen «Pikk Preik» på Smuget i 2003. Nils Ole Oftebro på scenen. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX

Saken i Finansavisen tar utgangspunkt i Oftebro og konas frustrasjon da barnebarnet på 3,5 år ble nektet adgang på kino med fireårsgrense, og Oftebro mener måten artikkelen og oppslagsbildet er satt sammen er både krenkende og usann.

Nå har Oftebro klaget artikkelen inn til PFU. 

– Jeg var ikke klar over reglene ved norske kinoer, og ville derfor kommentere saken i Aftenposten. Det er ikke slik at jeg sto og skrek og skrålte foran masse folk, sier Oftebro til TV 2. 

Han skriver i klagen til PFU at han opplevde artikkelen som ubehagelig:

«Anledningen om at jeg i den beskrevne situasjon har kommet med verbal seksuell trakassering av kinovaktene foran mine barnebarn, oppleves som sterkt krenkende og usann.»

Finansavisen avviser klagen, og i sitt tilsvar hevder de at de slettes ikke kommer med usanne beskyldninger, men at de lojalt har referert til Oftebros egne sitater.

«Finansavisen (FA) har ikke skrevet noe som helst i denne retning. Ikke ett ord. FA har lojalt referert hva klageren sa til vaktene i forbindelse med et kinobesøk. Inkludert klagerens unnskyldning overfor vaktene på kinoen.»

– Ikke morsomt!

FA skriver videre i klagen at Oftebro som skuespiller, bør forstå humoren i artikkelen.

«Klagen gjelder en notis på avisens humorside og har overskrift «Da bestefar klikket». Baksiden er en form for revy- og humorside, noe klageren, med bakgrunn fra teaterscene, bør forstå»

Oftebro på sin side, synes ikke artikkelen er morsom i det hele tatt.

«Bildet har ingenting med den aktuelle situasjonen å gjøre og er hentet fra et show som jeg gjorde for ti år siden. Jeg forstår at de prøver å lage et morsomt oppslag, men for meg er dette ikke morsomt, bare krenkende», skriver Oftebro videre i klagen til PFU.

– At jeg skal skjønne slik humor bare fordi jeg er skuespiller er det latterligste jeg har hørt. Det er ikke slik at alle skuespillere ler så snart noen sier «promp». Dette er dårlig humor, og det er flaut for meg. Både overfor barna mine og barnebarna, sier han til TV 2.