Thoresen bekrefter: – Jeg er ferdig med Russland

Etter seks år i russiske KHL trapper 31-åringen ned karrieren på grunn av familien. 

St. Petersburg (TV 2): - Det er 10 prosent sjanse for at jeg kanskje blir igjen, og 90 prosent sjanse for at jeg drar. Så sjansene for at jeg blir ett år til er veldig liten, innrømmer Patrick Thoresen overfor TV 2. 

Se intervju i videovinduet øverst!

Hamarsingens kontrakt med SKA St. Petersburg går ut etter sesongen, og selv om han tidligere har forlenget karrieren i Russland flere ganger er det nå altså stopp. 

- Det er litt vemodig. Jeg har jo ikke vært i en klubb mer enn et par år tidligere, og nå har jeg vært fire år her i SKA. Jeg har hatt en fin tid her, så litt rart blir det å ikke dra tilbake neste år. Men det skal bli litt deilig også, sier han. 

- Sliter ikke med å få jobbtilbud
Kona Monica og barna Mathilde og Fabian har allerede flyttet hjem fra Russland, og 31-åringen innrømmer at hensynet til familien nå kommer først. 

- Jeg begynner å bli litt mett på all reisingen, og det er jo klart at man er mye bort fra familien. Jeg går jo glipp av mye oppfølging av barna mine, der alt blir overlatt til kona mi. Jeg har jo ikke lyst til å sitte der når de er 18-20 år, også har jeg gått glipp av nesten alt. Jeg får vært med på mer av deres liv i Europa der man er mer hjemme, understreker han. 

Etter at NHL-tilbudet ikke kom i fjor sommer har 31-åringen slått fra seg den muligheten for godt, og som de fleste andre som forlater KHL er det Sverige og Sveits som frister.

- Det er de to landene jeg trekker meg til også når jeg skal søke ny klubb. Det må være en totalpakke der familien trives, og et lag med sportslige ambisjoner som vil kjempe i toppen. Jeg vet at det er lag som er interessert, men jeg har ikke tatt det så mye lenger siden jeg er midt i et sluttspill, presiserer han.

Thoresens tidligere sveitsiske klubb Lugano har etter det TV 2 kjenner til vært interessert i Thoresen i flere sesonger. Noe han selv bekrefter. 

- Ja, det stemmer. De har vært interessert i flere år, men da har jeg valgt å bli igjen her i Russland. Jeg er åpen for å dra tilbake dit, men jeg vil få flere tilbud i de forskjellige landene før jeg bestemmer meg. Det er ikke sånn at jeg sliter med å få jobbtilbud, så sånn sett er jeg veldig privilegert, innrømmer han. 

Siste mulighet for russisk trofé
Thoresens SKA St. Petersburg tapte torsdag den første divisjons-finalen mot CSKA Moskva, etter å slått erkerival Dynamo Moskva i andre runde.

31-åringen herjer med fire scoringer og fem assist på de elleve første kampene i sluttspillet. 

- Det er noe som trigger meg litt at det er nå det virkelig gjelder, og i sluttspillet er det ofte der man skiller klinten fra hveten. Det er den lille ekstra utfordringen, og det passer kanskje min spillestil litt bedre at det er mer krig i hjørnene og krig foran mål. Det er litt den type hockey jeg liker å spille, forteller han.

Thoresen har hatt en sterk sesong i SKA, med 17 mål og 20 målgivende i serien.

Nordmannen har tidligere vunnet sluttspillet med sin tidligere klubb Salavat Yulaev i 2011, da også med den legendariske treneren Vyacheslav Bykov.

- Det er ikke like stort som mange nordmenn vet mye mer om, Stanley Cup i NHL, men det er stor og vanskelig cup å vinne. Det er en cup jeg er veldig stolt av å ha vunnet en gang, og jeg har selvfølgelig veldig lyst til å være med å vinne igjen, understreker Thoresen.

- Storhamar om to år
Familien Thoresen bygger hus på Hamar, og 31-åringen regner med at det vil stå innflytningsklart i løpet av sommeren. 

- At vi nærmer oss hjemkomst og Hamar er det ingen tvil om. Vi har vært ute nå i 13-14 år, og det begynner å ta på. Vi kjenner at hjemlengselen blir større for hvert år, understreker han.

Dermed er det ifølge han heller ikke veldig lenge til Storhamar kan glede seg til en forsterkning i troppen.  

- De kan vel forvente seg en telefon innen et par år. Det er det som er planene i alle fall, så får vi se om de vil ha meg, smiler Thoresen. 

31-åringen har 65 landkamper, og 25 landslagsmål under beltet. Thoresen gikk glipp av VM i fjor på grunn av skade, men blir etter planen å se i mesterskapet i Tsjekkia i mai.