Truls Svendsen med nominasjonsdryss på Gullruten

Tjukken og Lillemor kan stikke av med fem priser når TV-bransjen feirer seg selv.

En røslig, matglad programleder og en sprudlende, sporty eventyrer. I TV-serien Tjukken og Lillemor fikk seerne bli med da Truls Svendsen (42) bestemte seg for å krysse Grønland på ski med Cecilie Skog (40).

Tirsdag morgen er det klart at serien er nominert til fire priser under årets Gullruten, som er en årlig prisutdeling for den norske TV-bransjen. I tillegg er Svendsen nominert til publikumsprisen.

– Det er kjempestas! Utrolig gøy, smiler 42-åringen like etter at nominasjonene er offentliggjort.

Se en fornøyd komiker øverst i artikkelen!

Nominert for beste programledere

Tjukken og Lillemor er nominert i følgende kategorier:  

  • Beste nye programserie
  • Beste underholdningsprogram 
  • Beste mannlige programleder (Truls Svendsen)
  • Beste kvinnelige programleder (Cecilie Skog)

– Helt jævlig og fantastisk samtidig

En smilende TV-duo er på plass under dagens offentliggjøring av nominasjonene. Hverken Svendsen eller Skog har det minste anger for at de valgte å ta fatt på den strabasiøse turen. 

– For min del var Tjukken og Lillemor helt jævlig og fantastisk samtidig. Det var veldig godt å komme frem. Det har vært helt rått for meg i etterkant, både på grunn av turen og i forhold til å bli kjent med hun fantastiske dama her. Det har vært en unik opplevelse, rett og slett. Og så er det gøy at vi får litt ekstra heder her i dag. Så dette har virkelig vært en artig serie å være med på, sier komikeren.

Snakker om å lage sesong to

Hans kvinnelige makker er ikke mindre glad for å ha blitt nominert. 

– Det er nesten litt uvirkelig for meg! Jeg trodde på en måte at man ikke kunne bli det på et sånt type program, men jeg er ekstremt takknemlig for det og synes at det er ekstremt hyggelig. Det var utrolig fint å ha med Truls på tur! Og ikke bare på turen, men også året før. Å bli kjent med ham, som er så fantastisk positiv og fin og åpen for nye utfordringer, og en veldig god venn. Det har vært en helt magisk reise. Det frister å dra på tur med Truls igjen, sier eventyreren.

– Blir det en sesong to?

– Vi har snakket om det. Det er ingenting konkret, men vi likte å lage TV sammen! Så får vi se hva fremtiden har å by på. Det er ingenting som er bestemt, svarer Svendsen.

Ble kalt bortskjemt og lat

TV-serien ble altså en strevsom affære for duoen. Mens Svendsen slet med kondisjonen og fikk kjeft av sin kvinnelige makker for at han var bortskjemt og lat, hadde Skog selv helt andre ting å tenke på. 

Like før avreise til Grønland, fant hun nemlig ut at hun var gravid.

Men etter 30 dager på isen, med en rekke opp- og nedturer, kom de to endelig i mål.

– Helt spesiell kjemi

TV 2s programdirektør Jarle Nakken mistenker at det er seriens to hovedpersoner som har gjort realityprogrammet til en suksess.

– Kjemien mellom Cecilie og Truls er helt spesiell, og er noe av det som gjorde Tjukken og Lillemor til et så underholdende og unikt program. Vi er skikkelig stolte av både programmet og de to programlederne som leverte skyhøye seertall på TV 2 i vinter. De fortjener virkelig sine nominasjoner, sier han i en pressemelding.

Se hele Tjukken og Lillemor-sesongen på TV 2 Sumo (krever abonnement).