GIR SEG I SOGNDAL: Ian McParland (t.v) har gitt beskjed til Sogndal om at han ikke fortsetter. AFP PHOTO/PAUL ELLIS
GIR SEG I SOGNDAL: Ian McParland (t.v) har gitt beskjed til Sogndal om at han ikke fortsetter. AFP PHOTO/PAUL ELLIS

Sogndal-trener gir seg like før seriestart

Ian McParland var ikke fornøyd med totalpakken i Sogndal. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sogndal må på jakt etter ny assistenttrener for Eirik Bakke. Skotske Ian McParland ga lørdag beskjed om at han gir seg i klubben, bare uker før seriestart. 

McParland ble hentet inn av flere grunner, blant annet fordi Eirik Bakke manglet trenerlisens.

– Jeg har fått gleden av å oppleve norsk fotball og Sogndal på en fin måte og har gjennom disse tre månedene fått gode relasjoner til folk både i klubben og i bygden. Det er med et tungt hjerte jeg nå velger å reise tilbake til England, men denne avgjørelsen er godt gjennomtenkt, og jeg ønsker alle lykke til med sesongen 2015, sier McParland til klubbens hjemmeside.

Sportssjef Håvard Flo sier til TV 2 at nedrykket fra Tippeligaen var en faktor i McParlands avgjørelse om å reise hjem. McParland ble enig med Sogndal da det fortsatt var mulighet for Tippeliga-spill høsten 2014, men Obos-ligaen rimet ikke like godt med skottens ambisjoner. 

McParland hadde tidligere vært manager i Notts County og assistent-trener for Roy Keane i Ipswich.

– Når totalsituasjonen likevel ikke er optimal, er det bedre at vi nå skiller lag i stedet for å dra det i langdrag. Det ville ikke tjent noen. Nå skal vi få på plass ny assistenttrener, og selv om vi har noen utfordringer på dette tidspunktet er jeg sikker på at vi skal finne en løsning som utvikler Sogndal videre, sier Flo.