Peter er et levende spor etter sexturismen på Filippinene

Utenlandske menn kommer til Filippinene for å kjøpe sex. Av og til reiser de fra mer enn de kom med.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den australske fotografen Dave Tacon har dokumentert sex-turismen i Filippinene og besøkt familier som lever i slummen. Se bildeserie øverst i saken. 

Han forteller til TV 2 at det er travelt i barene på Fields Avenue i Balibago. Unge kvinner møter middelaldrende og eldre menn i gaten og inviterer den inn på de mange barene i gaten som er kjent for kjøp og salg av sex. 

Menn fra hele verden kommer

Angel Citys Red Light district har blitt en av verdens hovedsteder for sexturisme.

Fattige kvinner rekrutteres til Go-Go-barene. Man regner med at 100.000 av disse er mindreårige. FOTO: David Tacon.
Fattige kvinner rekrutteres til Go-Go-barene. Man regner med at 100.000 av disse er mindreårige. FOTO: David Tacon.

Menn fra Asia, Australia, USA, Europa og Midtøsten utgjør de fleste tilreisende til Clark Airport, en tidligere amerikansk flybase. Derfra reiser mange rett til barene og klubbene i Fields Avenue – og de fattige unge kvinnene som jobber der.

For et lite beløp får menn lov til å velge en kvinne de tar med seg tilbake til hotellet. I hovedgata koster dette ca. 70 dollar, eller i overkant av 550 norske kroner. I barene litt lenger borte, er prisene langt lavere.

Etterlater seg barn

Noen menn blir i noen dager. Andre i flere måneder og kommer igjen år etter år. Når de reiser har de av og til etterlatt seg mer enn de hadde planer om. Tusenvis av barn er unnfanget etter møter mellom sexturister og prostituerte. Noen av mennene tar ansvar. Av og til inngås til og med ekteskap, mens de aller fleste reiser uten å vedkjenne seg noe farskap.

Disse barna vokser opp stigmatiserte og fattige. Noen av dem med vestlig utseende, som gjør det vanskelig å skjule bakgrunnen sin. 

Den uavhengige organisasjonen Renew jobber med å hjelpe prostituerte ut av sex-bransjen. De hjelper 37 kvinner og barna deres med å få seg bolig, helsetjenester og skolegang for barna.

– Hjelper med å ta kontakt med fedre

– Noen ganger hjelper vi mødrene med å kontakte de fraværende fedrene for å få den til å vedkjennes seg farskapet og betale barnebidrag, fortalte lederen for organisasjonen, britiske Paolo Fuller (35) til fotograf Dave Tacon. 

– I ett tilfelle reiste vi til Sveits med et TV-team og oppsøkte en far. Han begynte å betale etter det, sier han fornøyd.