Elbilkjøperne er ikke som andre nybilkjøpere - de er nemlig betydelig yngre. I snitt 44,2 år.
Elbilkjøperne er ikke som andre nybilkjøpere - de er nemlig betydelig yngre. I snitt 44,2 år.

Kjøperne av disse bilene er ikke som alle andre

- Utvilsomt en spennende trend, mener ekspert.

I snitt er kjøpere av elbil ti år yngre enn kjøperne av en ny bensin- eller dieselbil i Norge. Mens snittalderen for nybilkjøperen av Nissan LEAF er 44,2 år, ligger gjennomsnittet for den norske nybilkunden på 54 år, ifølge data fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) over kjøp av ny personbil i 2014, skriver siste.no.

Miljøbevisste

– Våre bilforhandlere har rapportert en økning i andelen yngre bilkjøpere siden lanseringen. Det er en spennende trend at nybilkjøperen blir yngre og foretrekker mer miljøvennlige biler, sier Anders Mamen-Lund i Nissan i Norge.

Nissan har også noen av de yngste nybilkjøperne generelt med en snittalder på 49 år. Kun Tesla og Mini har yngre nybilkjøperne. Interessant er det at Tesla også selger nullutslippsbiler.

Framtidens biler

OFV-tallene tyder på at yngre mennesker er mer opptatt av miljø når de kjøper personbil. Det er i tråd med en undersøkelse Elbilforeningen gjennomførte blant norske elbilister i 2014. Blant respondentene var 50 prosent under 45 år.

– Nullutslippsbiler er framtiden og miljø er in – dette er et enkelt budskap å forstå. For mennesker i etableringsfasen er nullutslippsbiler et økonomisk godt alternativ. At den yngre generasjonen i tillegg er mer opptatt av miljø, lover godt for nullutslippsbilenes fremtid som et miljøsmart og rimeligere alternativ, sier Mamen-Lund. (ANB)

Les flere bilsaker i siste.nos motormagasin her

Les også: Derfor kan elbil være en dårlig investering