I LIMBO: Roman Kreuziger ble nummer 29 i Milano-Sanremo, men vet ikke om han får sykle Tour de France. AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
I LIMBO: Roman Kreuziger ble nummer 29 i Milano-Sanremo, men vet ikke om han får sykle Tour de France. AFP PHOTO / PASCAL GUYOT

Sykkelstjerne irritert over ny doping-utsettelse

Syklisten Roman Kreuziger venter på å få dopingsak behandlet i Idrettens voldgiftsrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Syklisten Roman Kreuziger er oppgitt over at dopingsaken hans igjen er satt på vent. Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) vil ha tsjekkeren utestengt for uregelmessigheter i hans blodpass. Da Kreuziger ble frikjent for doping av Tsjekkias OL-komité i september i fjor, anket UCI avgjørelsen til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Et halvt år senere venter Tinkoff-Saxo-rytteren fortsatt på å få saken behandlet i CAS. Mandag brukte han Twitter til å lange ut mot CAS, UCI og Verdens antidopingbyrå (WADA).

– Jeg slutter aldri å bli overrasket. Enda en utsettelse. UCI/WADA har avslått to foreslått datoer for høringen, skriver 28-åringen.

CAS har foreslått å ha høring 10. juni og komme med dom en måned senere. Opprinnelig var det planlagt å holde høring i månedsskiftet mars/april.

– Det er ikke jeg som utsetter saken. Dette er prøver fra 2011. Fire år har gått, skriver Kreuziger på Twitter. (©NTB)