KLARE FOR GULLRUTEN: Komikerne Cess og Jakob har fått æren av å lede et av årets største underholdningsshow. Foto: Svein Bringsdal/TV 2
KLARE FOR GULLRUTEN: Komikerne Cess og Jakob har fått æren av å lede et av årets største underholdningsshow. Foto: Svein Bringsdal/TV 2

Komiker-duo skal lede Gullruten

– Da de ringte og spurte om jeg ville lede Gullruten tenkte jeg i caps lock; NÅ SKJER DET, sier en henrykt Cess.

Cecilie «Cess» Steinmann Neess (27) og Jakob Schøyen Andersen (25) har begge bakgrunn fra de kritikerroste programmene «Kollektivet» på TV 2 og «Suksesskolen» på TV 2 Humor.

I tillegg har de begge oppnådd stor popularitet i sosiale medier med humoren sin.

– Jeg skal i penskoene til Dorthe!!

Nå har TV 2 bedt dem om å lede et av årets største underholdningsshow.

– Da de ringte og spurte om jeg ville lede «Gullruten» så tenkte jeg «NÅ SKJER DET!». Et uttrykk jeg har blitt litt kjent for å bruke hver gang en spennende forespørsel kommer, men denne gangen ble det sagt i Caps Lock! Jeg skal i penskoene til Dorthe! Jeg googlet umiddelbart «hvordan bli god til å gå i høye hæler» Det blir nok min største utfordring. Som menneske er jeg litt mer buffet enn gourmet, sier Cess.

«Klyp meg i armen, drømmen min har gått i oppfyllelse»

For Jakob Schøyen Andersen blir dette hans første tv-sending som programleder.

– Dette er utvilsomt den største sendingen jeg har ledet. Det er forøvrig også den eneste! Jeg hadde aldri turt å drømme om at jeg en dag skulle få lede Gullruten. Da jeg var liten og drømte om ting, var «Gullruten» ene og alene Madame Skappels domene, og det utfordret man ikke, selv ikke i drømmene sine. Men nå når TV 2 de siste årene har myknet litt opp og sluppet til andre, er det plutselig også mulig for oss lekfolk å begynne å drømme. Kanskje vil jeg drømme om det i natt, våkne kaldsvett og forvirret, men lykkelig rope «Klyp meg i armen, drømmen min har gått i oppfyllelse», sier Jakob Schøyen Andersen.

Skal lede med stil, glamour og humor

Ifølge programdirektør på TV 2 Jarle Nakken, har Cecilie og Jakob akkurat det som trengs for å fylle Gullruten med stil og glamour.

– Cecilie og Jakob er begge komikere, som på tross av sin unge alder, har vært lenge på TV 2 og som har et stort publikum. De skal lede showet med stil, glamour, verdighet og en snert av humor. Dette er jo en festsending og programlederne har med seg kjente ansikter fra hele TV-bransjen når prisene skal fordeles. Innslagene i sendingen vil ivareta humor og skråblikk på året som har gått. Vi gleder vi oss til å se Cecilie og Jakob stå på scenen i Bergen i mai, sier Nakken.

Cess får en forsmak på Gullruten allerede i morgen, da hun skal lede pressekonferansen for de nominerte til Gullruten.

Gullruten sendes fra Grieghallen i Bergen, lørdag 9. mai.