ANNERLEDES: Åtte år gamle Renz (t.v.) skiller seg litt fra de andre søsknene. Han har lysere hår, hud og øyne, og FOTO: Dave Tacon
ANNERLEDES: Åtte år gamle Renz (t.v.) skiller seg litt fra de andre søsknene. Han har lysere hår, hud og øyne, og FOTO: Dave Tacon

Sexturismen:

Renz (8) vokser opp i fattigdom uten hjelp fra sin norske pappa

Den åtte år gamle gutten tilhører Filippinenes tapte generasjon. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sexturismen i Filippinene etterlater seg en generasjon barn som ikke kan skjule bakgrunnen sin. Litt lysere i huden, og vestlige trekk, er det synlige bevis på hvor de kommer fra.

TV 2 har snakket med den australske fotografen Dave Tacon som har besøkt familier som lever i slummen og dokumentert historiene ved hjelp av kamera. 

Norsk mann forlot sønnen

Noen er heldige og får støtte av de vestlige fedrene, andre vedkjenner seg ikke farskapet, og lar sine egne barn vokse opp i fattigdom og skam.

Fem år gamle Tristan sin far er fra Australia. Foto: Dave Tacon
Fem år gamle Tristan sin far er fra Australia. Foto: Dave Tacon

Dette er situasjonen for åtte år gamle Renz. Mammaen til Renz, Nelcy (30), som tidligere jobbet på «Dirty dog Go-Go bar i Angel City, ble gravid med en stamkunde i baren. Norske Frank. 

Etter at hun ble gravid forsvant nordmannen som er i 60-årene. Nelcy visste at han bodde på Filippinene med en filippinsk kone, og en dag så hun ham på gaten. Hun hadde med seg sønnen sin, og konfronterte nordmannen. Han ville ikke på noen måte vedkjenne seg gutten, eller ta DNA-test.

Plages på skolen

– Han blir av og til plaget av de andre på skolen fordi han er annerledes, forteller Nelcy til fotograf Dave Tacon og sosialarbeideren som besøker dem en dag i februar.

Nelcy og Renz bor i Hadrian 3 sammen med Renz to halvsøsken. Hadrian 3 er et slumområde en liten kilometer fra sexgaten, Fields Avenue, i Angel City. Her renner kloakken åpent i gatene, og veien inn i sexindustrien er kort.

Sexsalg eneste utvei for mange fattige

Det er trolig 500.000 prostituerte kvinner på Filippinene. En femtedel av disse er mindreårige. Prostitusjon er ulovlig i det katolske landet, men allikevel regner man med at svimlende 3 milliarder kroner brukes på sexkjøp her hvert år.

I en tidligere utgave av denne artikkelen kom det fram at USAs tidligere ambassadør til Filippinene hevdet at nærmere 40 prosent av turistene som kommer til landet er sexturister. Denne uttalelsen har ambassadør Harry Thomas senere beklaget.