FULL KLAFF: Juan Mata, Ander Herrera, Antonio Valencia og Marouane Fellaini var i slag da Manchester United økte avstanden til Liverpool i kampen om Mesterliga-plassene. Foto: Reuters / Carl Recine
Livepic
FULL KLAFF: Juan Mata, Ander Herrera, Antonio Valencia og Marouane Fellaini var i slag da Manchester United økte avstanden til Liverpool i kampen om Mesterliga-plassene. Foto: Reuters / Carl Recine Livepic

Tallenes tale: Manchester Uniteds høyreside briljerte

Og Marouane Fellaini løp mest av samtlige på vinnerlaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Manchester United 1-2

Med fire strake seirer i Premier League har Manchester United sikret seg et svært godt utgangspunkt i kampen om Mesterliga-plassene åtte serierunder før slutt.

Avstanden opp til Manchester City på 2. plass er bare to poeng. Luken ned til Liverpool på 5. plass gikk fra to poeng til fem poeng etter søndagens toppkamp.

Høyresiden blomstrer
Manchester United-fansen kan også glede seg over en spillemessig opptur de siste ukene. Det skyldes blant annet en høyreside som har fungert optimalt i kampene mot Tottenham og Liverpool. Statistikk fra Opta viser at ingen spillere traff på flere pasninger enn Juan Mata og Antonio Valencia.

Valencia traff på 92 prosent av pasningene på Anfield. Matas pasninger kom frem til medspillere i 91,8 prosent av tilfellene. Verdt å merke seg er at Valencia (42 pasninger) hadde en pasningssikkerhet på 90,5 prosent på motstanders banehalvdel. Også Ander Herrera spilte en god kamp mot Liverpool. Trioen på Manchester Uniteds høyreside har virkelig fått det til å fungere sammen, noe Øyvind Alsaker også har lagt merke til.

– Jeg synes høyresiden til United klarte seg veldig bra, godt hjulpet av en ufattelig svak Moreno. Det blir sagt at van Gaal er på jakt etter en ny høyreside, men jeg synes det spiller veldig bra nå. Særlig når man har Mata som trekker innover i banen, og Valencia som er offensiv i hodet. Mata er umulig å vrake akkurat nå, sier Alsaker. 

Venstresiden fungerte ikke like godt. Daley Blind hadde 24 balltap, flest av alle Manchester United-spillere. Ashley Young forlot banen etter 55 minutter med en skade. Angel di Maria, som ikke har fått det til å stemme den siste tiden, erstattet Young.

Fellaini med sterk statistikk
Grant Andersen i Opta fremhever også Marouane Fellaini etter 2-1-seieren. Han viser til at ingen Manchester United-spillere løp mer enn Fellaini (11,64 km). Mata (11,57 km) og Michael Carrick (11,37 km) var belgierens nærmeste utfordrere. Liverpools Joe Allen (12,18 km) løp for øvrig mest av alle.

– Med unntak av Mata synes jeg Fellaini er kampens spiller. Han hadde 81 ballinvolveringer, 21 mer enn Carrick. Fellaini var involvert i klart flest dueller. Han var involvert i 29 dueller. Nærmeste United-spiller var Smalling med 14. Det er ganske stor forskjell. Fellaini gikk i 17 hodedueller. Rooney og Smalling fulgte nærmest med seks. Dette var kanskje Fellainis beste kamp, sier Andersen.

Har du Mata på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

En slitt klisje er at man må vinne krigen for å vinne kampen. Det gjorde bortelaget fra Manchester i aller høyeste grad før pause. Hele 58,1 prosent av duellene ble vunnet de første 45 minuttene. Etter hvilen jevnet det seg ut.