Fiskeriministeren foreslår sild til påske

Serveres som en liten forrett med lefse eller flatbrød, eller som en del av påskefrokost, brunsj eller lunsj med grovt brød.

Asiatisk kryddersild
2-3 krydder eller matjesildefileter
½ dl majones
½ dl rømme/lettrømme
½ dl kokosmelk
2 ts finhakket, rød chili
1 ts finhakket, grønn chili
3 ss riseddik, eplesidereddik eller hvitvinseddik
3 ts finstrimlet sitrongress
3 ts finhakket, syltet ingefær
2 ss friske korianderblader

Del kryddersild opp i biter. Rør sammen majones, rømme, kokosmelk, og tilsett resten av ingrediensene. Vend inn silden og smak til med limesaft. Fyll så på glass. Best blir silden om den får stå og trekke smak til neste dag før den serveres. Kan oppbevares i kjøleskap ca. 1 uke.
Server med grovt brød eller flatbrød.

Sild til påske. Foto: TV 2.
Sild til påske. Foto: TV 2.

Sherrytomat sild
2-3 krydder eller matjesildefileter
½ tomatpure
½ eplesidereddik
½ dl sukker
1 dl g solsikkeolje eller olje fra tørkede sherrytomater på glass
3 ss rødløk i ringer
1 laurbærblad
50 g tørkede sherrytomater (kjøpes i glass)
Hakket fersk dill

Del sildefileter i biter. Rør sammen tomatpuré, sukker og eddik, spe så inn olje litt etter litt. Tilsett rødløkringer, laurbær, sild og de tørkede sherrytomatene. Legg over i krukke eller glass.
Best blir silden om den får stå og trekke smak til neste dag. Kan oppbevares i kjøleskap i ca 1 uke.

Kremet sennep- og akevittsild:
Akevitt kan sløyfes og silderetten smakes til med 1-2 ts støtt karve og anis
3-4 sildefileter/kryddersildfileter
1 dl rømme
1/2 dl majones
½ dl grov sennep
1-2 ss akevitt
1 ts flytende honning
Finhakket dill
Evt. grovmalt pepper og litt salt

Skjær sildefileten i biter. Bland resten av ingrediensene i en bolle. Vend inn sildebitene. Smak til med pepper og ev ørlite salt.
Best blir silden om den får stå og trekke smak til neste dag. Oppbevares i kjøleskap i ca. 1 uke.