ØNSKET I LIVERPOOL: Theo Walcott blir ikke enig med Arsenal om ny kontrakt, og kan komme til å erstatte Liverpools egen kontraktrebell Raheem Sterling. Foto: Reuters / John Sibley
ØNSKET I LIVERPOOL: Theo Walcott blir ikke enig med Arsenal om ny kontrakt, og kan komme til å erstatte Liverpools egen kontraktrebell Raheem Sterling. Foto: Reuters / John Sibley

Fotballryktene:
– Liverpool vil erstatte Sterling med Arsenal-stjerne

Og Manchester United hadde besøk av brasiliansk legende i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er en merkedag for alle fotballentusiaster.

For i dag er det nøyaktig 100 dager til overgangsvinduet åpner. Det er 100 dager til sportssjefer over hele Europa igjen kan gå bananas med kredittkort – med og uten dekning.

Da skal spillerstallene for neste sesong på plass.

Og det er nok av dem som har underprestert denne sesongen, og som skal gjøre endringer for å ta seg tilbake der de selv føler at de hører hjemme.

Søndagens Manchester United-seier over Liverpool kan se ut til å ha normalisert Premier League. Liverpool må igjen forberede seg på en sesong uten Champions League – selv om gjestespillet denne sesongen var av det korte slaget. Og da starter planene om å bygge et lag som kan gjøre dem til et topplag igjen. Og en viktig brikke kan være Karim Benzema. Ifølge Metro skal Real Madrid være interessert i å selge franskmannen dersom de får det de ønsker for ham. Og Liverpool har ønsket seg 27-åringen i lang tid.

Med Raheem Sterling på vei bort, så kan Liverpool utnytte en annen angripers kontraktskrangel med sin klubb. For Theo Walcott ser ikke ut til å få gjennom viljen sin i Arsenal. Han vil ha en kraftig lønnsøkning, til tross for at han stort sett har gått skadet de siste sesongene. Og i øyeblikket er veldig langt unna startoppstillingen på Emirates. Goal skriver at Liverpool veldig gjerne vil ha 26-åringen. Men Liverpool må nok ut med en høyere lønn til Walcott enn det de nekter å gi Sterling. Og i tillegg må de betale en klekkelig overgangssum for Arsenal-spilleren.

Manchester United ser ut til å få være med i Champions League neste sesong. Og da må det forsterkninger til. Og det er vel ingen tvil om at Louis van Gaal ser muligheter for å forbedre forsvarsspillet. Super Desporte hevder at United hadde en speider på Valencias kamp mot Elche. Og mannen de var på plass for å se var Valencia-stopper Nicolas Otamendi. Nå skal klubben ta en avgjørelse på om de ønsker å trigge utkjøpsklausulen i kontrakten hans på i underkant av 400 millioner kroner.

Van Gaal er kjent for at han ikke er redd for å slippe unggutter på banen, men han har heller aldri vært redd for å bruke en veteran som han mener fortsatt duger. Og søndag hadde United-direktør Ed Woodward en meget prominent gjest med seg for å se kampen mot Liverpool. Fotballegenden Pele ble avbildet av Daily Mail mens han tok både Woodward, Sir Bobby Charlton og Sir Alex Ferguson i hendene. Kan det gå mot et comeback for brasilianeren?

Arsenal kan se ut til å være tidlig ute med handlingen denne sommeren. Noe som ikke er helt likt Arsene Wenger. Men nå ser det ut til at den franske gnieren har skjønt at det kan svare seg å få på plass de mest populære spillerne før for mange klubber kommer på banen. Fichajes hevder at The Gunners-ledelsen skal møte klubbledelsen i Palermo i neste uke for å fullføre overgangen til Paulo Dybala. Det ble sagt at den argentinske angriperen ville foretrekke en overgang til Juventus. Men de siste rapportene sier at alt tyder på at han spiller for Arsenal neste sesong.

Chuba Akpom var heit på ryktebørsen i vinter. Toppklubber fra fjern og nær hadde et håp om å snappe angriperen fra Arsenal til sommeren. Men så signerte han en ny langtidskontrakt med The Gunners, og forsvant ut av ryktespaltene. Nå er han tilbake. Med Theo Walcott tilbake på Arsenal-benken, er det ikke lenger noe ledig sete til Akpom. Og nå kan han i stedet bli en joker i opprykkskampen i Championship. Norwich, Nottingham, Bournemouth, Derby og Ipswich ønsker alle å leie 19-åringen ut sesongen. Ifølge Daily Mirror tyder alt på at Akpom blir lagkompis med Alexander Tettey i Norwich i noen måneder.

Tarik Elyounoussi kan bli en lagkamerat fattigere til sommeren. For Newcastle ønsker å hente høyrebacken Andreas Beck til England. 28-åringen har fått seg noen landskamper for Tyskland, og har fått en høy stjerne i hjemlandet. Men Daily Mirror skriver at han likevel kan ende opp på St. James' Park.