KLAR FOR KROATIA-KAMPEN: De norske utenlandsproffene hadde en god helg. Bare Anders Konradsen og Valon Berisha satt på benken hele kampen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KLAR FOR KROATIA-KAMPEN: De norske utenlandsproffene hadde en god helg. Bare Anders Konradsen og Valon Berisha satt på benken hele kampen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Mye spilletid for Høgmos utenlandsproffer

Kun fire av utenlandsproffene uten spilletid i helgen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagets utenlandsproffer fikk gledelig mye spilletid helgen før Per-Mathias Høgmo mandag samler sine utvalgte til EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia.

Tippeliga-avspark er fortsatt et par uker unna, og Høgmo vet at han i enda større grad enn vanlig må støtte seg til utenlandsproffene i jakten på poeng. Den siste tiden har varsellampene blinket for den planen, som følge av skader og manglende tillit for viktige spillere.

Nå ser det ut som krisen kan avblåses. Av de 16 uttatte utenlandsproffene var bare to (Anders Konradsen og Valon Berisha) henvist til benken i helgen. Moa var ikke med i troppen da Stuttgart slo Eintracht Frankfurt 3-1, mens Mats Møller Dæhli fikk 65 minutter for Freiburgs B-lag. Håvard Nordtveit fikk bare et kort innhopp, men det var et adrenalinfylt og motiverende et da Borussia Mönchengladbach slo Bayern München 2-0 borte foran 75.000 tilskuere.

Gode opplevelser og mye spilletid fikk mange av de andre i troppen som fram til torsdag skal forberede seg i Marbella på den spanske solkysten, selv om Markus Henriksen var den eneste som også scoret.

Henriksen spilte hele kampen og ble matchvinner da Alkmaar slo Cambuur Leeuwarden 2-1 i nederlandsk æresdivisjon. Han er i troppen for første gang i Høgmos tid som landslagssjef.

Full kamptid i seierskamper ble det også for landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin), Stefan Johansen (Celtic), Omar Elabdellaoui (Olympiakos) og Alexander Tettey (Norwich). Tom Høgli (FC København) måtte nøye seg med uavgjort søndag, men bidro med en assist. (©NTB)