Sparta rotet bort 4-1-ledelse - tapte hockeythriller

Storhamar ett steg nærmere finale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sparta hadde alle tiders mulighet til å slå tilbake etter tapet i første semifinalekamp mot Storhamar. Men hjemme på egen is i Sarpsborg rotet vertene det til. 

4-1-ledelsen Sparta hadde i den tredje perioden, ble utlignet etter at gjestene scoret tre ganger på drøyt fem minutter. 4-4-scoringen til Luke Moffat to minutter og 31 sekunder før full tid sørget for at kampen gikk til spilleforlengelse. 

Der ble Christian Larriveé den store helten. Med 56 sekunder igjen av perioden satte 32-åringen inn vinnermålet til ellevill jubel. 

Storhamar leder semifinaleserien 2-0.

– Vi må fortsette å krige i neste kamp. Jeg er selvfølgelig fornøyd med at guttene snur kampen fra 1-4 til seier. Det viser lagmoral, vilje og innsats, sier Storhamar-trener Aleksander Smirnov.

Sparta-trener Mikael Kvarnström nekter å gi opp håpet om en plass i NM-finalen.

– Du kan legge deg ned og dø og synes synd på deg selv. Det alternativet finnes ikke for oss. Vi må opp igjen og spille slik vi gjorde i dag. Vi gjør veldig mye bra, så det er opp igjen om to dager, sier Kvarnström.

Sparta mål ble scoret av Erik Børresen, Niklas Roest, Magnus Lindahl og Marius Hagberg. Storhamars målscorere var Pål Johnsen, Lars Erik Hesbråten, Luke Moffatt og Christian Larriveé (2).