TV 2s ekspert er fremdeles usikker på om Mata er god nok

– Det spørs om han er moden nok for det moderne spillet, sa Arne Sandstø etter Mata-showet på Anfield.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Manchester United 1-2

Manchester United tok et langt steg mot en plass i Mesterligaen neste sesong etter 2-1-seieren på Anfield mot erkerivalene fra Liverpool søndag.

Kampen ble en enorm kontrast for de to lagenes nummer åtte, for der mannen i hjemmelagets ikoniske åtterdrakt måtte forlate banen under minutter etter at han var kommet inn etter pause, ble Juan Mata den store helten for gjestene fra Manchester.

Har du Mata på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Spanjolen scoret begge målene for Louis van Gaals menn, ble kåret til banens beste og mente selv at det var hans beste opptreden i rødt siden overgangen fra Chelsea i januar i fjor.

Se intervjuet med Mata her!
Les også: Spektakulær Mata-scoring da Gerrard så rødt i storkampen

I TV 2s studio var man dog fremdeles i tvil om hvorvidt Mata er god nok for et Manchester United-lag som skal kjempe om ligatittelen.

– Han har stort sett vært på benken. I dag blir han satt opp i to situasjoner som han er veldig god på, sa TV 2s fotballekspert Arne Sandstø da programleder Aleksander Schau ville høre om studios synspunkt rundt det som ble omtalt som en «David Moyes-flopp».

– Spørs om han er moden nok for det moderne spillet
Scoringene var Matas første i ligaen siden det motsatte oppgjøret på Old Trafford i desember, noe som betød en rekke på elleve kamper uten scoring.

– Han har strålende ferdigheter, men så spørs det om han er moden nok for det moderne spillet. Der er det veldig mye fysikk og fart.

– Scorer du to slike på Anfield, så er du vel moden?

– Han blir satt opp i de rette situasjonene, hvor han er god, sa den tidligere Tippeliga-trener og spilleren.

Se scoringene og uttalelsene i videovinduet øverst!