Stine Bredal Oftedal: – Visste ikke at vi vant sammenlagt

De norske håndballjentene tapte for Frankrike i Golden League, men fikk overraskende en kjempepokal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stine Bredal Oftedal og resten av laget fikk det for tøft mot Frankrike i Golden League-avslutningen søndag. Vertsnasjon Frankrike vant lett 28-23.

Thorir Hergeirsson var glad for sammenlagtseieren, men irriterte seg over at Norge i perioder tillot for mange kontringer imot seg.

Seieren sikret at Frankrike vant turneringen som gikk i landet, mens Norge fikk en rimelig stor pokal for å vinne Golden League sammenlagt over tre turneringer.

– Jeg visste ikke at vi hadde vunnet sammenlagt. Det var jo en fin overraskelse. Pokalen er fin den, liten, sa en lattermild Stine Bredal Oftedal til TV 2 etter kampen.

Se intervjuer øverst i artikkelen

Norge startet turneringen med ettmålstap mot Polen. Lørdag ble det 32-23 over Danmark. Men det var også beholdningen i første oppgave på vei mot Danmark-VM i desember.

Norge vant EM rett før jul. Etter det har Karoline Dyhre Breivang hoppet av landslaget. I Frankrike var heller ikke Heidi Løke med. Hun måtte trekke en tann kort tid før avreise.

Irritert landslagssjef

Søndag åpnet Norge strålende med klar 7-1-ledelse. Så kastet Frankrike om på laget. Da tok det ikke så lang tid før det var fransk initiativ. Norge tapte de siste 45 minuttene med soleklar margin.

Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson valgte å la mange spillere få sjansen mot Frankrike. Storstjernen Nora Mørk fikk ikke spilletid i det hele tatt.

En noe frusterert Thorir Hergeirsson oppsummerer.

- Jeg ble litt irritert på at vi ga bort så mange kontringsmål i den perioden. En ting er at vi sliter litt med rytmen - en annen ting er at vi gir fra oss ballen og ikke springer hjem. Da blir vi veldig irriterte.

Kaptein Stine Bredal Oftedal er enig med landslagssjefen.

- Vi løper litt dårlig hjem. Det er ikke bra. Det er det som er mest irriterende og skuffende.

- Er det innsatsen det går på?

- Ikke innsatsen direkte. Det er vel heller det at vi gjør dumme feil som de utnytter. Så blir man frustrert og så glemmer man å starte kjapt nok. Men dette har vi snakket mye om så jeg vet ikke hvorfor det skjer.

Det norske laget klarte aldri å utligne Frankrikes aggressivitet og løpsvilje. Frankrike har tapt fire strake kamper mot Norge - men endte opp med å slå de ferske europamestrene 28-23.

For Issy Paris-proff Pernille Wibe blir turen hjem til Paris ekstra tung etter tapet mot Frankrike.

- Å, det hadde jeg ikke tenkt på. Takk for at du påminner meg om det.

Tapet til tross. Norge vinner Golden League sammenlagt og får med seg et gigantisk trofé hjem til Håndballforbundets kontorer.

(©NTB/TV 2 Sporten)