Nå vil Sp-Trygve slå Siv

Senterpartiet har satt seg som mål å bli tredje største parti ved kommunevalget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med et helt nytt program som er skreddersydd for lokalvalgkamp, ikke bare på bygda, men også i byene er Senterpartiet klare til høstens kommunevalg.

Et klart mål for valget

Etter å ha sendt et rekordstort antall deltagere hjem fra partiets landsmøte i Haugesund slår Senterparti-leder Trygve Magnus Slagsvold Vedum for første gang fast hva som er hans og partiets mål for høstens kommunevalg.

– Vårt mål er å bli større enn Frp, vi har klart det i medlemstall og da er neste mål å klare det i lokalvalg, sier Slagsvold Vedum.

– Så det betyr at du skal slå Siv Jensen i antall velgere til høsten?

– Det er målet vårt å bli større enn Frp ved lokalvalg.

For fire år siden fikk Senterpartiet en oppslutning på 6,7 prosent, mens Fremskrittspartiet samlet 11,4 prosent av velgerne ved forrige kommunevalg.

Et stykke igjen

I mars viser TV 2s beregninger på snittet av nasjonale kommunevalgmålinger at Fremskrittspartiet har en oppslutning på 9,3 prosent, mens Senterpartiet har 7,3 prosent.

Likevel er kampen for å slå Frp så viktig at å tape vil være et nederlag for Senterpartiet.

– Vi vil aldri være fornøyd så lenge Frp er større enn Senterpartiet, sier Slagsvold Vedum.

Etter å ha ledet partiet i ett år har han dermed satt seg som mål at Senterpartiet igjen skal bli et av de store partiene i Norge.

– Det er et mål at Senterpartiet blir landets tredje største parti.

Flere nye vedtak

Et omstridt forslag om å dele Oslo opp i flere kommuner ble nedstemt under landsmøtet. Senterpartiet vedtok derimot at de vil ha bydelsutvalg som får mer reell makt i flere kommuner, samtidig som de vil avvikle byrådene i Oslo, Bergen og Tromsø.

Partiet gjentok at de er mot å slå sammen kommuner med tvang, de vil ha bedre integrering av asylsøkere, økte bevilgninger til forsvaret og gjenopprette et nasjonalt kornlager.

Partiet mener også at folk som har farlige rovdyr i sitt nærmiljø bør få bre pepperspray, og sier dermed ja til å bruke pepperspray mot ulv.

Ønsker flere ordførere

I dag skryter Senterpartiet av at de har 93 ordførere, selv om noen av dem er vagt på felleslister med andre partier. Nå er målet å kapre makten i enda flere kommuner. 

– Vi har et mål om å ha over 90 ordførere.

– Kanskje 100?

– Ja, viss velgerne vil, sier Slagsvold Vedum.