Er dette sesongens største keepertabbe? 

Her er rundens høydepunkter fra Championship

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter elleve serierunder på de siste seks ukene, skal klubbene i Championship endelig få litt velfortjent hvile under den kommende landslagspausen. Derfor passet det bra at helgens runde ga oss fantastiske scoringer, kontroversielle avgjørelser og kanskje sesongens største keepertabbe.

I toppen av tabellen er det fortsatt rekordjevnt, og etter hver runde er det et nytt lag som finner veien til tabelltopp. Etter helgens runde er det AFC Bournemouth som troner helt øverst på tabellen, etter at de slo opprykksrival Middlesbrough på overbevisende vis.
Middlesbrough var egentlig aldri i nærheten i toppkampen mot Bournemouth, og klarte ikke henge med da hjemmelaget satte fart på angrepsspillet. Straffescoringer fra Brett Pitman og Yann Kermorgant, og en fantastisk suser fra Harry Arter var nok til å sikre en sterk 3-0 seier for Bournemouth.

Watford ledet ligaen før helgens runde, men de fikk det overraskende tøft hjemme mot Ipswich Town lørdag ettermiddag. Etter 90 minutter med kriging, var det Ipswich som til slutt tok med seg tre poeng hjem til Suffolk etter Richard Chaplow scoret kampens eneste mål fire minutter på overtid. Jonathan Parr var skadet, og var derfor ikke med i Ipswich-troppen til lørdagens kamp.

Alexander Tettey var tilbake da Norwich City tok imot høytflyvende Nottingham Forest hjemme på Carrow Road, og nordmannen leverte en meget bra kamp på midtbanen da Norwich vant 3-1. Wes Hoolahan var banens gigant med både scoring og praktfulle pasninger, men kampen huskes nok likevel best for Cameron Jeromes fantastiske scoring.

Disse resultatene i toppen gjør at det nå bare skiller tre poeng mellom serieleder AFC Bournemouth og Norwich City på fjerdeplass. Like bak de fire øverste lagene, finner man fire andre lag som heller ikke kan avskrives i opprykkskampen. Fra tabelltopp til Wolverhampton Wanderers på åttendeplass skiller det bare åtte poeng etter ulvenes seier mot Derby County på fredag.

Derby er i elendig form for tiden, og for sjette kamp på rad måtte de gå av banen uten tre poeng etter at de tapte 0-2 borte mot opprykksrival Wolverhampton. Derby var helt på høyde med sin motstander på Molineux, og fikk en kontroversiell avgjørelse i mot seg på stillingen 0-0. Likevel var marginene nok en gang ikke på Derbys side, noe man fikk se da målvakt Lee Grant sto for sesongens kanskje største keepertabbe.

Ga rødt kort til feil spiller
Rundens mest dramatiske kamper fant sted i nedre halvdel av tabellen. I oppgjøret mellom Huddersfield Town og Fulham fikk Huddersfield straffespark etter at midtstopper Shaun Hutchinson hadde hindret scoring ved hjelp av hånden. Dommer Richard Clark gjorde helt riktig i å gi straffespark, men valgte deretter å gi det røde kortet til feil spiller. Fulham-spiss Cauley Woodrow fikk plutselig beskjed om å forlate banen, men etter en del diskusjoner oppdaget Clark feilen han hadde gjort, og fikk vist ut den riktige synderen. Kanskje har dommerne i Premier League noe å lære av den situasjonen? Fulham vant for øvrig 2-0 etter at Huddersfield-spiss Nakhi Wells blant annet misset på to straffespark.

I det viktige South Yorkshire-derbyet mellom Rotherham United og Sheffield Wednesday fikk publikum valuta for pengene. Fire minutter før slutt så Rotherham ut til å sikre seg tre viktige poeng da de ledet 1-0, men like før slutt eksploderte det på New York Stadium. Det ble scoret fire mål til, og Wednesday snudde 1-2 til 3-2 på overtid. Det avgjørende målet av Kieran Lee kom hele syv minutter på overtid.

Rotherhams tap tente håpet for Wigan Athletic. Hadde Rotherham vunnet, ville luken ned til Wigan vært på åtte poeng. Nå er luken bare på fem poeng etter Wigan spilte uavgjort 1-1 hjemme i lokaloppgjøret mot Bolton Wanderers. Wigan skapte flere gode sjanser, men måtte nok en gang gå av banen på DW Stadium uten tre poeng. Man må helt tilbake til august for å finne forrige gang Wigan vant på eget gress.

Millwall rotet bort en 2-0 ledelse borte mot byrival Brentford, og måtte ta til takke med ett poeng. Det betyr at de nå har syv poeng opp til Rotherham over streken, og det er lite som tyder på at London-klubben spiller i Championship neste sesong. Blackpool spilte uavgjort mot Leeds United og har nå 17 poeng opp til trygg plass. Det betyr at Blackpool kan være klar for League One allerede i neste serierunde.

Rundens spiller: Marcus Bettinelli (Fulham)
Sjeldent har vi sett bedre keeperprestasjoner i Championship, enn det Marcus Bettinelli leverte på lørdag. Fulham ble overkjørt av Huddersfield, men Bettinelli reddet alt Huddersfield hadde å komme med. Totalt hadde han 13 redninger, mens Huddersfield-spiss Nakhi Wells misset på to straffespark. Det ene av straffesparkene var det Bettinelli som reddet, mens det andre gikk i stolpen. Fulham vant til slutt 2-0, og Bettinelli var utvilsomt banens store gigant.

Rundens kanon: Harry Arter (AFC Bournemouth)
Harry Arter scoret det fineste målet i midtuken da han sendte avgårde et langskudd mot Cardiff City, og på lørdag var han farten igjen. Han mottok ballen fra Marc Pugh, før han klemte avgårde et kanonskudd som gikk i mål via stolpen. Skuddet var såpass hardt at Boro-målvakt Dimitrios Konstantopoulos var sjanseløs.

Rundens lekre: Cameron Jerome (Norwich City)
Det er ikke mange som assosierer Cameron Jerome med lekre scoringer, men det var nettopp det vi fikk servert av han på lørdag. Et fint innlegg fra Martin Olsson havnet i føttene på Jerome, som på herlig vis hælsparket ballen i mål via stolpen. For å toppe det hele klemte han også til med en nonsjalant feiring som selv Eric Cantona ville vært stolt over. Dersom du bare skal se én scoring fra helgens runde, bør du ikke gå glipp av denne.

Rundens akrobatiske: Martyn Waghorn (Wigan Athletic)
Wigan var på vei mot et nytt skuffende nederlag på hjemmebane, men tre minutter på overtid sikret Martyn Waghorn ett poeng på akrobatisk vis. Waghorn hadde ikke scoret siden september, men da et langt innkast havnet like over han fem meter fra mål, brassesparket han inn et viktig utligningsmål. Den scoringen kan vise seg å være svært viktig i Wigans kamp for å overleve i Championship.

Rundens kløne: Lee Grant (Derby County)
Forrige helg fikk Lee Grant se keeperkollega John Ruddy levere et bra bidrag til kåringen av årets keepertabbe, men denne helgen klarte Grant toppe Ruddys tabbe. Et Wolves-innlegg ble klarert rett opp i luften av Derby-backen Craig Forsyth, og helt upresset skulle Grant bare plukke ned ballen. På utrolig vis klarte likevel Grant bokse ballen i egne nettmasker til medspillernes store fortvilelse. Sannsynligvis vil ikke få se større keepertabbe i Championship denne sesongen.