ÅSTED: Politiet måtte rykke ut til denne boligen på Sunde i Stavanger etter at en mann skjøt vilt rundt seg inne i huset. Foto: Lars Storheim/TV 2
ÅSTED: Politiet måtte rykke ut til denne boligen på Sunde i Stavanger etter at en mann skjøt vilt rundt seg inne i huset. Foto: Lars Storheim/TV 2

Mann i 50-årene skjøt vilt rundt seg i bolig i Stavanger

Politiet mottok nødmelding og hørte skuddsalver i telefonen. Fem personer evakuert. Mannen pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann i 50-årene er siktet for trusler med skytevåpen etter at det ble avfyrt flere skudd i en bolig på Sunde i Stavanger.

Ingen personer ble truffet av kulene.

Det var tre personer i en utleiedel i boligen da skytingen skjedde søndag ettermiddag, samt en person politiet tror er samboer med den siktede mannen.

Hendelsesforløpet er hittil uklart, men mannen er siktet for trusler med skytevåpen, opplyser operasjonsleder Olaug Bjørnsen til NTB.

Ingen ble såret i skytingen, men alle som var i boligen, ble evakuert.

Mannen ble pågrepet i boligen med et håndvåpen. Ifølge politiet ble det ikke skutt mot personer, men skutt på vegger.

Hørte skudd i telefonen

Det var klokken 14:24 at politiet i Stavanger mottok en nødmelding.

– Det ble meldt at en mannsperson avfyrte flere skudd inne i en bolig på Sunde i Stavanger. Vi kunne høre skuddsalver på telefonen og rykket ut med en gang. Da vi kom frem kunne patruljen høre skudd bli avfyrt, sier Tor Helge Stavik, operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt til TV 2.

Pågrepet inne i boligen

Han forteller at de valgte å evakuere fem personer som befant seg inne i boligen.

– Det ble ikke skutt mot personene eller politiet. Det kan se ut som han har skutt mot vegger og slikt. Mannen er i 50-årene og ble pågrepet i boligen med et håndvåpen, sier Stavik.