Jakter en tredje gjerningsmann etter terrorangrepet i Tunisia 

Politiet har frigitt en ny overvåkningsvideo som viser de tre gjerningsmennene før angrepet, hvor 24 mennesker mistet livet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et direktesendt TV-intervju søndag sa presidenten i Tunisia, Beji Caid Essebsi at myndighetene jakter en tredje gjerningsperson etter terrorangrepet forrige onsdag

Møttes innendørs

– Det var garantert tre terrorister. Én av dem er på rømmen, men han skal ikke få komme langt, sa president Essebsi, skriver BBC. 

Nyheten om den tredje gjerningsmannen kom etter at politiet slapp en ny overvåkningsvideo fra bygningen. Videoen viser tidspunktet da de to væpnede terroristene tok seg inn i bygningen. 

Da de to terroristene beveger seg inne i bygningen treffer de på den tredje personen, som beveger seg ned trappene og motsatt vei. Terroristene lar den antatt tredje gjerningspersonen løpe forbi og ut av bygningen. 

Presidenten sier de har fått bekreftet identiteten til de tre i videoen. 

21 mennesker, hovedsakelig utenlandske turister, ble drept i angrepet. I tillegg ble de to bevæpnede terroristene drept på stedet. 

Terrorgruppa Islamsk Stat (IS) har tatt på seg skylden for angrepet, og to av gjerningsmennene skal ha fått krigstrening i Libya.