I kveld må «the Brow» slå Clippers

New Orleans Pelicans kjemper en hard kamp for å nå sluttspillet. Se kampen mot Los Angeles Clippers fra kl. 20.30 på Sportskanalen i kveld. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveld på Sportskanalen kl. 20.30 
Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans

Med kun 13 kamper igjen har New Orleans Pelicans kniven på strupen med tanke på å spille seg inn blant de åtte lagene som kvalifiserer seg for sluttspillet i vest. Pelicans har to tap mer enn Oklahoma City Thunder som foreløpig innehar den viktige 8. plassen. Pelicans har slått Thunder i lagenes innbyrdes oppgjør og går dermed til sluttspill om lagene ender likt.

Ledes an av «The Brow» 
Laget fra New Orleans ledes av det unge fenomenet Anthony Davis. 22-åringen har vært blant NBAs aller beste spillere denne sesongen og ligger på fjerdeplass på scoringsstatistikken og topper antall blokker pr. kamp. Men, stjernen med kallenavnet «The Brow», på grunn av sitt karakteristiske «unibrow», har også sittet ute i 13 kamper på grunn av skader.

Davis blir nevnt i debatten om hvem som skal vinne årets MVP-kåring, men de fleste regner ikke med at forwarden vil ha mulighet til å vinne årets kåring dersom Pelicans ikke kvalifiserer seg for sluttspillet. (Skulle Davis vinne årets kåring blir han den yngste vinneren noensinne.)

Helt unik spiller
Davis er altså allerede blant NBAs beste spillere og mange regner med at det bare er et tidsspørsmål før Davis for alvor kan omtales som verdens beste basketballspiller. Davis har helt unike forutsetninger for å bli nettopp verdens beste. «The Brow» er 208 centimeter høy og har et vingespenn på hele 226. I tillegg har Davis kvaliteter som vanligvis er forbeholdt de mye lavere guardene i ligaen. Både ballbehandling og skudd utenfra er noe Davis behersker, mye takket være at han ikke var særlig høy i ung alder og spilte på nettopp guard-posisjonen. I løpet av sine siste to år på high school vokste Davis fra 188 centimeter til nærmere 208 centimeter.

Clippers spiller for hjemmebanefordel
Motstander i kveldens kamp er Los Angeles Clippers som foreløpig ligger på 5. plass i samme avdeling som Pelicans. Clippers er likevel såpass langt foran Thunder og Pelicans at de kan føle seg trygge på deltagelse i årets sluttspill. Likevel har Los Angeles-klubben mye å spille for. Klarer de å klatre en plass på tabellen vil Clippers få hjemmebanefordel i første runde av sluttspillet. Det kan være forskjellen på videre avansement eller exit.

Los Angeles Clippers-stjernen Blake Griffin er tilbake etter å mistet 15 kamper på grunna av skade.  (AP Photo/Mark J. Terrill)
Los Angeles Clippers-stjernen Blake Griffin er tilbake etter å mistet 15 kamper på grunna av skade.  (AP Photo/Mark J. Terrill)

Blake Griffin tilbake
Håp om klatring og ikke minst ambisjoner i sluttspillet er det ikke tvil om at Clippers har. Etter å ha spilt 15 kamper uten Blake Griffin kom spenstfantomet tilbake i forrige ukes TV 2-sendte kamp mot Houston Rockets. Og det er gode nyheter for Clippers. Griffin er en av lagets viktigste spillere og toppscorer for laget. Sammen med Chris Paul og trener Doc Rivers opplever Clippers et enormt press for suksess i årets sluttspill. Rivers ble hentet fra Boston Celtics for å føre laget til suksess i sluttspillet, i fjor røk Clippers ut av andre runde i sluttspillet og presset på treneren for å gå videre i år er stort.

Paul trenger sluttspillsuksess
Det samme gjelder lagets største stjerne, point guard Chris Paul. Paul har vært regnet som NBAs beste point guard i en årrekke, men har aldri kommet videre fra andre runde i sluttspillet. Det gir også et enormt press for Clippers desiderte leder. Og selv om Clippers har et bra lag, er det ekstremt tøft å komme seg videre i årets sluttspill. Særlig i avdeling vest hvor alle lag som er i sluttspillet vil ha ambisjon om, og tro på, at de kan hente hjem tittelen i juni.

Vinner Clippers kveldens kamp slukker de muligens det siste håpet til Pelicans-fansen om å nå sluttspillet. Og Anthony Davis sine sjanser for å bli kåret til NBAs viktigste spiller i 2014/15-sesongen.