Kontiolahti, Finland 20150315.
Skiskytter-VM i Kontiolahti 2015. 15 km Fellesstart Herrer
 Tarjei Bø går i mål på fellesstarten og tar sin tredje bronsemedalje i mesterskapet. Bak kommer Ole Einar Bjørndalen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kontiolahti, Finland 20150315. Skiskytter-VM i Kontiolahti 2015. 15 km Fellesstart Herrer Tarjei Bø går i mål på fellesstarten og tar sin tredje bronsemedalje i mesterskapet. Bak kommer Ole Einar Bjørndalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Bronse-Tarjei tapte spurten – ble nummer tre på fellesstarten i Russland

Tarjei Bø lå lenge og knivet med russeren Anton Sjipulin om tredjeplassen i fellesstarten i verdenscupen i skiskyting søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Men russeren ble for sterk, og dermed spurtet han inn til annenplassen, bak vinneren Jakov Fak fra Slovenia. 

Bø pådro seg en bom på aller første skyting, men hadde ikke den samme farten i sporet som de hardeste konkurrentene. Sjipulin hadde to bom, på første og tredje skyting, men klarte altså likevel å slå nordmannen.

Det skilte 10,3 sekunder mellom Fak på topp og Sjipulin på annenplass. Tarjei Bø var ytterligere 2,2 sekunder bak russeren.

Lillebror fikk det tungt
Johannes Thingnes Bø endte på niendeplass. Han hang godt med lenge, men fikk det tungt mot slutten. Han bommet da også på begge de to siste skytingene på denne 15-kilometeren.

Emil Hegle Svendsen hadde heller ingen god dag søndag. Han endte på 27.-plass og var litt i overkant av 2.20 minutter bak vinneren. (©NTB)