Vet du hva Meerkat, Snapsale og Facebook Pay er?

De nye trend-appene lar deg kjøpe, selge, overføre penger og lage direkte-TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nærmest daglig utvikles det nye programmer, applikasjoner og verktøy som kan tas i bruk på sosiale medier.

Nå er det ikke lenger bare snakk om Facebook, Twitter og Instagram, men en stadig voksende jungel av nye programmer. 

Go live!

Snapsale, Meerkat og Facebook Pay er blant de heteste nyskapningene på teknologi-markedet, og daglig leder i Coxit, Magnus Brøyn har troen på flere av dem. 

– Meerkat var det veldig mye fokus på under teknologikonferansen i Austin, Texas, som nylig ble arrangert, forteller Brøyn. 

På få tastetrykk, som Brøyn selv demonstrerte i studio til TV 2 Nyhetskanalen, kan man via en app gå live med telefonen, og filme fra stedet man befinner seg. 

Se hele intervjuet øverst i saken. 

Applikasjonen er knyttet til Twitter, som er distribusjonskanalen som sender selve videoinnholdet til dine følgere. 

– Denne tjenesten er nok ikke så unik rent teknologisk. Det har eksistert lignende tjenester tidligere som ikke har blitt suksess. Grunnen til at denne appen er en suksess er at den er koblet opp mot Twitter, og at det er så veldig enkelt å dele dette, og få folk til å følge med, sier han. 

Brøyn sier den store forskjellen fra andre videotjenester er at man kan gå live på sekundet. 

– Jeg tror dette har potensialet, samtidig som vi må være klar over det er mange av denne typen apper som har stor fallhøyde, sier han. 

Finn-konkurrent 

Ett av de andre programmene som er ventet å bli populær er Snapsale, som kan bli en stor konkurrent mot Finn.no. 

– Her er det snakk om å legge ut det vi ønsker å måtte selge og kjøpe. Det er en handelsplattform, men man bruker det via sosiale medier, sier Brøyn. 

Han roser hvordan Schibsted har jobbet opp Finn.no over mange år, men at de ikke har klart å ta steget videre inn i sosiale medier. 

– Hvis du nå skal kjøpe eller selge noe så kan enkelt dele det via Instagram eller Facebook. Og i denne appen så får du opp hva som selges i fysisk nærhet av deg, noe som betyr at hvis du ønsker deg nye bukser, finnes de 300 meter unna, sier Brøyn. 

Også giganten Facebook utvikler seg stadig, og nytt av året er muligheten til å bruke Facebook som bank. Applikasjonen Facebook Pay lar brukere overføre penger til venner via meldings-appen.