Vålerengas nye spiss frøs på tribunen da Iver Fossum scoret hat trick

– Jeg har litt press på meg, men jeg skal score mange mål, sier Deshorn Brown.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marienlyst (TV 2): Denne uken punget Vålerenga ut med rundt fire millioner kroner for Deshorn Brown fra MLS-klubben Colorado Rapids. Fredag ettermiddag kom jamaicaneren til Norge og lørdag fulgte han sin nye klubb fra tribunen da Strømsgodset og Vålerenga møttes til treningskamp.

- Jobben min er å score mål. Jeg går ikke rundt og tenker på hvor mange mål jeg kommer til å score, men mot slutten av sesongen vil dere se at jeg har scoret en del, sier Brown til TV 2.

Kaldt i Drammen

24-åringen, som er finansiert av investor Tor Olav Trøim, innrømmer at prislappen legger noen føringer på ham - og hva supporterne kan forvente denne sesongen.

- Ja, det er litt press. Men jeg bekymrer meg ikke. Jeg skal score mange mål, sier Brown, som har stått bak scoringer i Norge tidligere i karrieren: Norway Cup i 2003.

12 år senere satt han godt innpakket på Marienlyst i boblejakke, med lue, hansker og hette. Selv om det var vårsol, la ikke spissen skjul på den bitende vinden denne mars-ettermiddagen.

- Norge er et fint land, men det er ganske kaldt!

- Kan det bli en utfordring for deg?

- Kanskje noen ganger. Men det var kaldt der jeg var også, i Colorado. Jeg blir nok varmere når jeg får spille, smiler Brown.

- Jeg har spurt om han er vant til dette været, han sa ja. Han har jo bodd i Colorado. Og det blir jo varmere her etter hvert, sier Kjetil Rekdal.

Fossum-show

Vålerenga håper å få Brown innlemmet i laget så fort som mulig. Mot Strømsgodset fikk laget trøbbel og tapte 0-3. 18 år gamle Iver Fossum scoret alle tre målene - alle i andre omgang.

- Ekte hat-trick. Det er kult. Jeg er på hugget for tiden. Men jeg kan ikke huske sist jeg scoret tre mål i samme kamp, sier Fossum.

- Det var en kamp med to gode lag. Vi hadde sjanser, men satte dem ikke.Vi spilte bra i 60 minutter, men når de scoret 3-0-målet kastet vi nesten inn håndkleet. Da ville vi ikke være med lenger, sier Vålerenga-treneren.

- At Fossum scoret tre mål er veldig bra, vi jobber med at han skal score flere mål denne sesongen. Han hadde en god sesong i fjor, nå skal han ta nye steg, sier David Nielsen til TV 2.

- Helt annen kamp i seriestarten

Lagene møtes igjen i den TV 2-sendte seriestarten 6.april. Da på Ullevaal stadion og trolig med Brown fra start som spiss for Vålerenga.

- Det vil bli en helt annen kamp. Da står det om poeng og det er på deres hjemmebane. I tillegg vil de sikkert bruke sin nye spiss og da vil Vålerenga angripe på en annen måte, tror Strømsgodsets danske trener.

- Vi var kanskje litt bortskjemt med Vidar i fjor, han scoret jo i nesten hver kamp for oss. Deshorn blir en solid tilvekst, han gir oss en ekstra dimensjon på hodet og har en fart som vi ikke har fra før. Jeg tror han blir en god spiss i Tippeligaen, sier Kjetil Rekdal.

Se reportasje og de tre målene fra Iver Fossum i videovinduet over!