ÅSTEDET: I dette huset i Louchats i Frankrike fant politiet fem døde babyer, fire av dem i en fryser. Foto: AFP.
ÅSTEDET: I dette huset i Louchats i Frankrike fant politiet fem døde babyer, fire av dem i en fryser. Foto: AFP.

Funn av barnelik i Frankrike etterforskes som drap

Fransk politi har innledet drapsetterforskning etter at fem døde spedbarn ble funnet i et bolighus utenfor Bordeaux for få dager siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barnas 35 år gamle mor ble innlagt på psykiatrisk sykehus etter at politiet gjorde det makabre funnet torsdag. Ett av barnelikene ble funnet i en kjølebag mens de fire andre døde spedbarna ble funnet i en fryser i boligen i landsbyen Louchats, om lag fem mil sør for Bordeaux.

Kvinnens 40 år gamle ektemann ble lørdag varetektsfengslet, siktet for å ha latt være å melde fra til politiet om en straffbar handling samt for å ha oppbevart døde personer som har vært utsatt for en forbrytelse.

Barnelikene ble obdusert fredag, men den endelige obduksjonsrapporten er ikke klar ennå.

Kilder med kjennskap til etterforskningen, opplyser til nyhetsbyrået AFP at det var faren som fant det døde barnet i kjølebagen torsdag. Han varslet politiet, som kom til huset og deretter fant de fire barnelikene i en fryser.

Ifølge kilden har moren født alle barna hjemme. Paret har to døtre på 13 og 15 år. Hvis de fem babyene er blitt drept, kan Louchats være åsted for en av de verste barnedrapssakene i Frankrike de siste årene. (©NTB)