Alpinkometen kutter ut potetgull og brus

– Jeg har en pjuskete overkropp, sier Henrik Kristoffersen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag tok Henrik Kristoffersen sin første verdenscupseier i storslalåm. Men for å bli mer stabil i toppen av resultatlistene ønsker han å gjøre endringer på treningen. Nå blir det mindre kondisjonstrening og flere turer til styrkerommet.

– Jeg må bli sterkere over alt. Både i bein, mage, rygg og overkropp. Jeg har en ganske pjuskete overkropp, sier Kristoffersen til TV 2 Sporten. 

5 kilo

Kristoffersen kan vise til 73 kilo på vekten. Nå skal han legge på seg fem kilo muskler. 

– Jeg kan ikke legge på meg fett heller, jeg må jo ha muskler. Jeg må jo bli litt "beef", sier Kristoffersen og smiler. 

TV 2s alpintekspert Lars Elton Myhre tror mer styrketrening er et riktig valg for Kristoffersen. 

- Når du ser på hva de aller beste gjør kan de gi et helt annet trykk ned mot skiene og underlaget enn det Henrik gjør. Han må opp i vekt og muskelmasse, slik at han kan dytte mer krefter ned i underlaget, sier Elton Myhre. 

Til tross for at Kristoffersen lørdag vant nettopp i storslalåm er det der han tror han vil ha mest igjen for ekstra krefter. 

– Jeg sliter litt i storslalåm når det blir isete og slagete. Jeg er ikke sterk nok. Selv om jeg er sterk i forhold til min egen kroppsvekt er jeg ikke sterk nok til å klare å stå i mot de slagene som kommer, sier Kristoffersen.


Ser opp til verdens beste alpinist
Lørdag vant Marcel Hirscher verdenscupen for fjerde år på rad. Kristoffersen ser opp til østerrikeren og ønsker å lære av det han gjør. 

- Før sesongåpningen i Sölden tror jeg han hadde lagt på seg åtte-ni kilo. Den jobben han gjorde der var ekstrem, forklarer Kristoffersen. 

Søndag kjøres sesongens siste verdenscuprenn. Alpinistene går da over i en periode hvor kroppen skal bygges kraftig opp. 

– Nå blir det tre måneder uten godteri, potetgull og brus etter denne helgen. Så får vi prøve å legge på oss i muskler, sier 20-åringen. 

 

 

Sommeren er på vei. Det betyr styrketrening for Henrik Kristoffersen.
Sommeren er på vei. Det betyr styrketrening for Henrik Kristoffersen.