Kjetil Jansrud kjører med forbundets sponsor på hjelmen.
Kjetil Jansrud kjører med forbundets sponsor på hjelmen.

Slik forklarer de forskjellsbehandlingen

– Vi slet økonomisk, sier forbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kunne TV 2 Sporten fortelle at Aksel Lund Svindal og Henrik Kristoffersen har spesialavtaler som gjør at de får profilere egne sponsorer på hjelm og flaske. Det får ikke Kjetil Jansrud lov til.

- Ikke lov

- I utgangspunktet har jeg ikke lov til det, fordi det begrenser forbundet. Så jeg har hverken lov til å selge hjelmen eller drikkeflasken min, forklarte Jansrud til TV 2 Sporten fredag.

Avtalen med Aksel Lund Svindal ble inngått på et tidspunkt hvor forbundets økonomiske situasjon var betydelig dårligere enn det den var i dag. Alpintlandslagets sportssjef forklarer:

- Vi slet økonomisk. Aksel var den desidert største stjerna vi hadde. Det var en avtale som bidro til felleskapet, ikke bare til han, og det var en løsning vi valgte da. Vi har en mye større bredde nå og det skal vi være veldig glad for, så må vi se på fremtidige løsninger, sier sportssjef Claus J. Ryste.

Forhandlingstid

Verdenscupen avsluttes denne helgen. I perioden som kommer reforhandles mange avtaler i alpintsirkuset. TV 2s alpintekspert Lars Elton Myhre mener forbundets utfordring er todelt.

- Utfordringen blir å passe på at landslaget fremdeles får inn nok midler til å kunne drifte et konkurransedyktig opplegg. Hvis forbundet gir for mange utøvere unntak kan det gjøre at lagets sponsoravtaler blir mindre verdt. Samtidig bør de sørge for at i det minste de største stjernene får like forutsetninger, sier TV 2s alpintekspert Lars Elton Myhre.

Forbundet signaliserte lørdag de ønsker Jansrud skal få like muligheter som Lund Svindal og Kristoffersen.

- Det er litt luksusproblem, vi har stor sportslig suksess. Vi unner Kjetil alt det han kan få. Som sagt må vi se på løsninger på det området, det tror jeg vi helt sikkert skal få til. Vi må selvfølgelig prøve å behandle alle så likt som mulig, sier Ryste.

Kjetil Jansrud kjørte sesongens beste storslalåm i Meribel lørdag. Etter nest beste tid i 2.omgang endte Jansrud på en 11.plass.
Kjetil Jansrud kjørte sesongens beste storslalåm i Meribel lørdag. Etter nest beste tid i 2.omgang endte Jansrud på en 11.plass.