Erna Solberg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Erna Solberg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Erna om KrFs asylbarn-ultimatum: – Vanskelig

Statsministeren sier det er vanskelig å behandle asylbarnsaker på nytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BERGEN (TV 2): Presset øker mot justisminister Anders Anundsen (Frp) fra flere kanter. Blant annet fra et av partiene som har hjulpet ham til regjeringsmakt.

For fredag fikk regjeringen et ultimatum fra KrF - om at asylbarn som ble sendt ut i fjor høst, får sine saker vurdert på nytt. 

– Regjeringen må vurdere de sakene for de som er sendt ut i løpet av andre halvår i 2014 på nytt. Det er nødvendig at Anders Anundsen viser at han går i gang med det for å ha KrFs videre tillit, sa KrF-leder Knut Arild Hareide fra talerstolen.

Erna: Vanskelig å behandle sakene på nytt

TV 2 traff statsminister Erna Solberg (H) i Bergen lørdag.

– Hva er ditt svar til KrF?

– Det er en sak de har snakket med oss om, og som vi snakker med dem om, og det snakker vi med KrF om, sier Erna Solberg (H) til TV 2.

Men statsministeren kan allerede nå konstatere at det kan bli vanskelig å etterkomme kravet fra KrF.

– Det er alltid vanskelig å begynne å saksbehandle på nytt igjen saker som er avgjort etter et lovverk. Det har det alltid vært med sånne saker, sier statsministeren til TV 2.

Ikke mistillit mot Anundsen

KrF valgte ikke å innstille på mistillit mot statsråden, men understreker at de retter den sterkeste form for kritikk mot ham som ikke er mistillit, i saken om de lengeværende asylbarna.

– Er du lettet over at KrF ikke går for mistillit?

– Jeg har tenkt å kommentere dette når kontrollkomiteens innstilling faktisk foreligger. Jeg syns det er riktig at regjeringen ikke kommenterer enkeltpartienes vurderinger på veien, sier Solberg.