NY VERSJON: Amerikanske medier melder at en ny versjon av Apple TV vil bli presentert i juni. Foto: AP Photo/Mark Lennihan
NY VERSJON: Amerikanske medier melder at en ny versjon av Apple TV vil bli presentert i juni. Foto: AP Photo/Mark Lennihan

Slik blir den nye Apple TV

For første gang på tre år kommer det en ny versjon av Apples tv-boks. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Apple TV ble for første gang utgitt allerede i 2007.

Den lille boksen som lar deg se TV 2 Sumo, Netflix, NRK nett-tv, og flere andre strømmetjenester har solgt godt, men det har vært få oppgraderinger av utstyret siden den gang. 

Sist en ny utgave kom på markedet var i 2012, men nå skal endelig en ny Apple TV være på vei, skal vi tro nettstedet Buzzfeed.

Mange oppgraderinger

Den nye utgaven skal etter planen presenteres for første gang på den årlige utvikler-konferansen holdt av Apple i juni. Og der oppgraderingene av tv-boksen tidligere har vært minimale fra utgave til utgave, skal nå endelig en omfattende omvelting være på trappene.

Dette skal være blant oppgraderingene i den nye versjonen:

  • Egen App Store
  • Ny fjernkontroll
  • Stemmekontroll gjennom Siri
  • Den nye A8-brikken
  • Mer lagringsplass
  • Homekit-støtte

Den kanskje mest spennende nyvinningen er en egen app-butikk for tv-boksen. Det kan åpne for mange flere skreddersydde strømmeapplikasjoner. Det er ventet at det nå skal tilrettelegges for at utviklere lettere kan lage tjenester for Apple TV.

Kan bli spillmaskin

I tillegg til å gi tv-boksen større variasjon i antall strømmetjenester, kan en egen App Store også gi Apple TV større muligheter til å bli egen spillmaskin. Man kan se for seg at spillene styres ved hjelp av iPhonen din, eller spesialdesignede kontroller.

Det er forventet at den nye Apple TV vil gå opp i pris. Dagens versjon fås kjøpt i norske butikker for rundt 700 kroner.