COMEBACK: Medlemmene i A-ha, Morten Harket, Magne Furuholmen (t.h.) og Paul Waaktaar Savoy (t.v.) skal ifølge Dagbladet gjenforenes igjen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
COMEBACK: Medlemmene i A-ha, Morten Harket, Magne Furuholmen (t.h.) og Paul Waaktaar Savoy (t.v.) skal ifølge Dagbladet gjenforenes igjen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

A-ha gjenforenes

Ifølge Dagbladet har bandet forpliktet seg til to nye år sammen.

De tre medlemmene av A-ha, Morten Harket (55), Magne Furuholmen (52) og Paul Waaktaar-Savoy (53) har skrevet under på en samarbeidsavtale som sørger for at bandet igjen skal gjenforenes i minst to år, skriver Dagbladet.

– Da Morten og Paul begynte å snakke om at de ville gjøre ting igjen, hadde jeg tre muligheter: å nekte helt, å la dem gjøre det uten meg, eller å bli med. Å nekte føltes ikke riktig, sier Magne Furuholmen til Dagbladet Magasinet.

Ifølge avisen skal ikke bare A-ha opptre med gamle sanger, de har også skrevet nye låter. 

Som TV 2 meldte tidligere denne uken var det allerede kjent at bandet skulle gjøre en comeback-konsert på den verdensberømte musikkfestivalen Rock in Rio i mai, men nå er det altså klart at A-ha sitt engasjement sammen skal strekke seg lenger enn kun den ene konserten.

A-ha er det eneste norske bandet som har oppnådd førsteplass på den amerikanske Billboard-listen. Det skjedde for tredve år siden, i 1985, med superhiten «Take On Me». Etter suksessen på 80-tallet avsluttet bandet i 1994.

De ble gjenforent i år 2000, og holdt på i nye ti år, før de igjen ble oppløst i 2010. Nå er A-ha klar for enda et comeback.

– Vi har ikke «ligget i dvale». Vi har faktisk vært oppløst. Det var psykologisk veldig viktig, i hvert fall for min del, sier Morten Harket til Dagbladet.