Aalesund-kapteinen slakter TV 2s eksperter

TIPPELIGATIPSET: – Tydeligvis vet de ikke hva de snakker om, sier Aalesund-kapteinen, som skal løpe de andre lagene av banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ullevaal/Oslo: – Ekspertene må jo si noe, men de har tydeligvis ikke peiling på hva de snakker om, sier Aalesunds kaptein, Sakari Mattila.

Frem mot seriestart skal TV 2s eksperter avsløre hvilke lag de tror havner hvor på tabellen når sesongen er ferdig. Vi tror Aalesunds Fotballklubb legger Mjøndalen, Sandefjord, IK Start og Stabæk bak seg på tabellen og kniper ellevteplassen. Men Aalesunds sisteskanse Sten Michael Grytebust har høyere ambisjoner.

Les alle TV 2s tabelltips her

– Sesongen i fjor startet vi dårlig, men avsluttet bra. I år blir vi litt jevnere, og derfor havner vi på sjuendeplass, sier Grytebust.

For dårlige erstatninger
Fasiten fra 2014 viser at Aalesund bare var ett poeng bak Vålerenga på sjetteplass etter 30 kamper spilt, mens det bare var to poeng ned til niendeplassen. 

Før sesongen har de blant andre mistet Fredrik Ulvestad, som nylig signerte for Burnley. Erstatterne er ikke i samme klasse, mener TV 2-eksperten Jahn Ivar «Mini» Jakobsen. Men kaptein Mattila tror sunnmøringene heller kan krype noen hakk oppover tabellen.

– Selvfølgelig ser jeg hvor vi blir plassert, og det er alt for lavt. Hvis jeg var ekspert, ville jeg definitivt plassert oss topp seks. For min del er det ingen tvil om at vi havner der, og vi går også for gull i cupen, sier Mattila.

Løpe de andre i senk
Han trekker frem utholdenheten til Aalesund-troppen, som skal brukes til å løpe de andre lagene i senk.

– Vi spiller svært aggressiv fotball, og som lag er vi sterke både fremover og bakover på banen. Vi er også veldig godt trent kondisjonsmessig, så forhåpentligvis løper vi de andre lagene av banen, sier finnen.

– Hvis tipset viser seg å være riktig etter sesongen. Hva tenker du om det?

– Da er sesongen svært skuffende.

Aalesunds 2015-tropp (Alle spillere hentet fra altomfotball.no)

Målvakter:
Andreas Lie
Sten Grytebust

Forsvarsspillere:
Akeem Latifu
Daníel Léo Grétarsson
Tero Mäntylä
Oddbjørn Lie
Mikael Dyrestam
Jo Nymo Matland
Thomas Martinussen

Midtbanespillere:
Sakari Mattila
Fredrik Carlsen
Peter Orry Larsen
Aron Elis Thrándarson
Michael Barrantes
Vebjørn Hoff
Henrik Rørvik Bjørdal

Angrepsspillere:
Carl Björk
Leke James
Mustafa «Mos» Abdellaoue
Torbjørn Grytten

Hovedtrener:
Harald Aabrekk