Treneren ofrer ikke solgte toppspillere  fra forrige sesong én eneste tanke

TIPPELIGATIPSET:Stabæk har kun én dato i hodet: 6. april.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ULLEVÅL/OSLO: Bob Bradley og Stabæk har mistet et lass med spillere og spås dypt på tabellen. Da tar de seg ikke tid til å spekulere i hvordan tabellen ser ut etter 30 serierunder allerede før dommeren blåser i fløyta på den første.

– Jeg bryr meg ikke om tabelltips: Ekspertene tar de største lagene i én ende og fordeler pallplasseringen. Bak de fire mest pengesterke lagene i Tippeligaen, handler det om hvem som klarer å utvikle og forbedre det laget de har best, sier Bradley til TV 2 Sporten.

Frem mot seriestart skal TV 2s eksperter avsløre hvilke lag de tror havner hvor på tabellen når sesongen er ferdig. Vi tror Stabæk faller fra en niendeplass i 2014-sesongen til tolvteplass i år. Det gidder ikke Stabæks amerikanske trener, Bob Bradley, å forholde seg til.

Følg alle tippeligatipsene her

Til nå har TV 2s eksperter spår Mjøndalen og Sandefjord nord og ned i OBOS-ligaen, IK Start på kvalikplass før Bodø/glimt er førstemann på trygg grunn.

Forsterkninger
Flere spillere har falt fra Stabæk-laget etter fjorårssesongen, deriblant Magne Hoseth og målgrossistene Franck Boli og Fredrik Brustad. På handlelisten har Stabæk blant andre krysset av Evgeni Kirisov til midtbanen og plukket opp en av Tippeligaens raskeste angrepsspillere i Ernest Asante i kjølevannet av IK Starts famlende økonomi. Bradley sier de nå jobber hardt for at spillerne skal stå best mulig rustet for sesongstart, men vil ikke avsløre noe konkret om regimet.

– Spillerne har jobbet hardt på forsesongen, og vi prøver å knekke koden for hvordan vi skal forbedre oss og konkurrere på et høyest mulig nivå, sier Bradley.

Sjuende far i huset, Morten Morisbak Skjønsberg, står med over 200 kamper for Stabæk. Han sier mye er forandret fra 2008-sesongen da Stabæk tronet øverst på Tippeligaen, men at de på samme måte som i fjor vil slå tilbake mot de som spår dem lavt på tabellen.

– Vi har troa på at vi skal gjenta suksessen fra i fjor (9.plass). Vi slo veldig mange gode lag. Og selv om vi har mistet mange spillere, kan vi overraske positivt også i år, sier Skjønsberg.

Få klare svar
Bradley melder at laget er i rute før sesongen for nettopp å utvikle seg og forbedre seg mest mulig. Om han er fornøyd med tolvteplass, er umulig å svare på.

– Jeg kan ikke si om jeg vil være fornøyd med resultatet før vi har spilt noen kamper, sier Bradley og utdyper: Hvis gruppa spiller opp mot det potensial vi har samt å ha vurdert hva som er reelt å oppnå etter halvspilt sesong, så kan man vurdere om resultatet er bra eller ikke.

– Men nå, da: Hvordan ser du på mulighetene før sesongen?

– Mulighetene er at vi spiller Haugesund den sjette april på hjemmebane. De hadde en sterk siste halvdel av 2014-sesongen. Så nå jobber vi mot å starte sesongen best mulig, sier Bradley.

Se Stabæk-stallen 2015-sesongen hos altomfotball.no