NYTT MADRID-DERBY: Cristiano Ronaldo og Real Madrid møter byrival Atletico i Mesterligaens kvartfinale. Foto:  AFP PHOTO/ DANI POZO
NYTT MADRID-DERBY: Cristiano Ronaldo og Real Madrid møter byrival Atletico i Mesterligaens kvartfinale. Foto:  AFP PHOTO/ DANI POZO

– Ville vunnet Premier League med 15 poeng

Her er kvartfinalene i Mesterligaen og Europaligaen.

Fredag klokken tolv ble kvartfinalene i Mesterligaen trukket.

Etter begredelig innsats fra både Chelsea, Arsenal og Manchester City er det ingen engelske lag i bollen da trekningen ble avholdt.

– Ville vunnet Premier League med 15 poeng
Premier League-legenden Paul Scholes, som spilte for Manchester United fra 1994 til 2013, mener de engelske klubbene ikke har noe i kvartfinalen å gjøre.

– Dersom du hadde plassert Barcelona, Real Madrid eller Bayern München i Premier League, så ville de vunnet ligaen med ti eller 15 poeng, skriver Scholes i sin faste spalte i The Independent.

Og legger til:

– Selv PSG og Juventus er bedre lag enn de beste engelske klubbene, mener Scholes, som ikke kjøper argumentet om at Premier League-sesongen er for lang.

– Jeg mener at de to beste spanske lagene, Real Madrid og Barcelona, og Bayern München, rett og slett har bedre spillere enn alle de engelske klubbene som har spilt i Mesterligaen denne sesongen, fastslår han.

Flere storkamper i vente
Uten engelske klubber blir det uansett flere store oppgjør når lagene barker sammen i kvartfinalene.

Allerede i den første kampen som ble trukket kom et gigantoppgjør. Paris Saint-Germain ble, som i fjor, trukket mot selveste Barcelona.

Første oppgjør skal spilles i Paris, en kamp Zlatan Ibrahimovic dessverre for hjemmelaget må stå over etter den omdiskuterte utvisningen mot Chelsea.

Svensken er dog tilbake til returkampen og får dermed et gjensyn med gamle kjente på Camp Nou to uker senere.

Reprise av Mesterliga-finalen
Også i den andre kampen som ble trukket er det to storheter som møtes. Det blir reprise fra fjorårets finale når byrivalene Atletico Madrid og Real Madrid møtes til dyst.

Monaco og Porto får begge tøffe utfordringer i kampen om semifinalebillett. Arsenals overmenn møter Juventus, med første kamp i Torino. Porto trakk Bayern München og starter kvartfinalen hjemme på Estádio do Dragão.

De første kvartfinaleoppgjørene spilles 14. og 15. April, mens returkampene går 21. og 22. April.

Her er kvartfinalene i Mesterligaen:

Paris Saint Germain - Barcelona
Atletico Madrid - Real Madrid
Porto - Bayern Munchen
Juventus - Monaco

Én time senere var det Europaligaen sin tur til å trekke sine fire kvartfinaleoppgjør. 

Her ble det også en storkamp fra start av - regjerende mester Sevilla skal ut mot André Villas-Boas og Zenit. 

I den andre kampen er det to outsidere som møtes når ukrainske Dnipro og belgiske Club Brügge skal gjøre opp om en semifinaleplass. Evertons overmenn Dynamo Kiev får en tøff utfordring mot Fiorentina som imponerte stort med 4-1 sammenlagt over Roma.

Men det er den siste kvartfinalen som ser ut som den største godbiten på papiret - to av forhåndsfavorittene braker sammen når Kevin De Bruyne og Wolfsburg møter Gonzalo Higauín og Napoli.

Første kvartfinaleoppgjør spilles 16. April, med returkamper 23. April.

Her er kvartfinalene i Europaligaen:
Sevilla – Zenit
Dnipro – Club Brügge
Dynamo Kiev – Fiorentina
Wolfsburg – Napoli