KORTFATTET: Louis van Gaal er en mann av få ord. Her under 3-0 seieren over Tottenham forrige helg. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
KORTFATTET: Louis van Gaal er en mann av få ord. Her under 3-0 seieren over Tottenham forrige helg. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF

– Jeg sier kun én setning før kamp

Louis van Gaal om sin siste trenerjobb i karrieren.

Louis van Gaal har hatt en turbulent første sesong i Manchester United.

Det har vært en lang læringsprosess både for ham selv og spillerne, men nå føler nederlenderen at ting er i ferd med å sitte.

– Du kan sammenligne det med bilkjøring

– Du kan sammenligne det med første gang jeg kjørte bil i England - å kjøre på venstre side var noe jeg ikke var vant med. Slik var det også i United - ting tar tid. Med Bayern måtte jeg vente til desember for at ting klikket, og nå helt til mars, sier van Gaal til Telegraph.

Med 3-0 over Tottenham forrige helg føler endelig den karismatiske treneren at laget levde opp til standardene han hadde satt seg før han tok jobben på Old Trafford.

– Filosofien min går ut på at når du vet hva du driver på med, så vil du fortsette å levere på det høyeste nivået. Tottenham-kampen var et bevis på det. Der viste laget hva de er i stand til, noe som alltid tar tid for en ny trener å oppnå.

Sesongens kanskje beste kamp kom bare dager etter en skikkelig nedtur.

– Etter tapet mot Arsenal i FA-cupen beviste spillerne mine sin utrolig mental styrke. Vi var langt nede, men slo kraftig tilbake.

Selv om nederlaget mot Arsenal var tungt å svelge, var publikums reaksjon etter kampen en ny og positiv opplevelse for van Gaal.

– Når jeg gikk av banen, fikk jeg nesten bare applaus - selv om vi tapte. Det har jeg aldri opplevd før i min trenerkarriere.

– Jeg sier kun én setning før kamp

Van Gaal er sammen med trenerteamet sitt svært detaljorientert i forkant av kamp. Men det er ikke alt trenerlegenden legger like mye vekt på.

– Forberedelsene starter to uker i forveien. Men når kampdagen kommer, sier jeg ingenting - bare én setning før kampen. I pausen sier jeg hva som eventuelt må forandres, men om vi spiller bra sier jeg ikke noe da heller.

I helgen reiser United til Anfield i det som blir et svært viktig oppgjør i racet om Champions League-plassene. Da kan ingenting overlates til tilfeldighetene.

– For kokken vår blir dette årets viktigste kamp! Vi har en dårlig statistikk der, og må gjøre alt for å snu den. Jeg elsker rivaloppgjør, sier van Gaal til Telegraph.

Han er klar på at å kvalifisere seg for Europas gjeveste klubbturnering er et overordnet mål, og da må de røde djevlene helst unngå tap på søndag.

Gift med jobben

Van Gaal er klar på at United-jobben blir karrierens siste.

– Jeg må tenke på barna, barnebarna og ikke minst kona. De fortjener min oppmerksomhet, noe jeg ikke kan gi dem for øyeblikket.

63-åringens kone har allerede sagt ifra om hva hun mener om situasjonen.

– Kona har allerede bedt meg slutte - for fem år siden. Jeg er manager 24 timer i døgnet, men jeg er også far, bestefar og ektemann. Jeg er gift med jobben min - mer enn min kone. Jeg ser assistenten min mer enn jeg ser henne!

Når nederlenderen endelig skal oppfylle konas ønske, vil de starte et nytt liv i varmere strøk.

– Jeg har et paradis i Portugal. Når jeg slutter, skal vi reise dit. Spille golf, spise fantastisk mat og drikke vin.

Så gjenstår det å se hvor lang tid det tar før van Gaal kommer til paradis.