GJENGRELATERT: To personer ble drept på en bar på Hissingen i Gøteborg onsdag kveld. Drapsmennene er fortsatt på frifot.
GJENGRELATERT: To personer ble drept på en bar på Hissingen i Gøteborg onsdag kveld. Drapsmennene er fortsatt på frifot.

Gøteborg-drapene: Gjerningsmenn filmet ofrene etter å ha skutt dem

Øyenvitner har fortalt at drapsmennene filmet ofrene med mobiltelefoner før de stakk av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den intense jakten på gjerningsmennene som stormet inn i en bar på Hissingen i Gøteborg og drepte to personer og skadet flere andre, pågår for fullt. 

Politiet sa tidlig at dette trolig er et gjengrelatert oppgjør, og torsdag kom det frem av et av ofrene kjente en av de drepte i trippeldrapet i Uddevalla i begynnelsen av mars. 

Flere vitner har nå fortalt at gjerningsmennene filmet drapene med mobiltelefonene sine. 

–  Det var to gjerningsmenn, der den ene filmet hele hendelsen, sier en kilde til Expressen

Et annet vitne forteller at gjerningsmennene tømte magasinene på automatvåpnene, før de stille og rolig tok opp en mobiltelefonen og filmet ofrene. Så forsvant de, sier et vitne ifølge Aftonbladet

Politiet har så langt ikke pågrepet noen, men forteller til Aftonbladet at de drepte trolig bare var på feil sted til feil tid. 

En av de drepte, en 20-åring, var ifølge moren hans bare på baren for å se en fotballkamp og spise med en kompis. Han skal ikke ha vært involvert i noe kriminelt. 

– Det er en alvorlig episode utført på en hensynsløs måte, helt uten følelser for medmennesker, sier pressetalsmann for politiet Björ Blixter.