OSLO  20150120.
Vålerengas keeper Steffen Søberg i aksjon under ishockeykampen i Get ligaen mellom Vålerenga hockey Stavanger Oilers på Jordal Amfi tirsdag kveld.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OSLO 20150120. Vålerengas keeper Steffen Søberg i aksjon under ishockeykampen i Get ligaen mellom Vålerenga hockey Stavanger Oilers på Jordal Amfi tirsdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sjekk dramatikken i NM-sluttspillet

Rekdals Oddstips tar for seg begge semifinalekampene fredag. 

STAVANGER OILERS - VÅLERENGA (GET-LIGAEN) H: 1,50 U: 4,60 B: 3,95
Det vakte oppsikt at Stavanger Oilers valgte Vålerenga fremfor Sparta som sin motstander i semifinalene. Men når sant skal sies har Vålerenga periodevis slitt mot Frisk-Asker i kvartfinalene, de har en skuffende seriesesong bak seg, og de sliter med skader. Sondre Olden og David Bräck er ute, sannsynligvis resten av sluttspillet. Brede Csiszar har slitt med skade en stund, men kan kanskje være tilbake fredag. Oilers har skadefri tropp, norges bredeste stall og et maksnivå ingen andre er i nærheten av. Dersom Oilers spiller opp mot sitt beste vil de sannsynligvis vinne denne kampen - selv om Vålerenga har vunnet de to siste oppgjørene lagene imellom. Følg Hockeyextra på TV 2 Sportskanalen fra kl 18.30.

STORHAMAR - SPARTA (GET-LIGAEN) H: 1,75 U: 4,15 B: 3,10
Storhamar vant alle fem kampene over Sparta i serien, og bør gå inn i denne kampserien med en god følelse. Imponerte med å slå erkerival Lillehammer i fire strake i kvartfinalene. Laget fremstår som disiplinert og offensivt. Må antagelig klare seg uten veteranen Mads Hansen her, men har fortsatt erfaringen til folk som Pål Johnsen, Christian Larriveé og Eirik Skadsdammen. Sparta er et tøft og jevnt besatt lag som møtte Lørenskogs fysikk med samme mynt i kvartfinalene de vant 4-2 i kamper. Storhamar står ovenfor en helt annen motstander her, en som jobber knallhardt og forchecker hardt. En annen utfordring, men Storhamar har god statistikk mot Sparta og bør vinne.

DIJON - VALENCIENNES (LIGUE 2) H: 1,60 U: 2,95 B: 4,90
Dijon har ligget helt i toppen av Ligue 2, men står i fare for å falle ut av topp tre som gir opprykk grunnet dårlig form i januar. Da hadde de plutselig fire strake tap, nå er de 3-3-0 på de seks siste. Tok en overbevisende 5-2 seier over Clermont borte sist, møter et nytt bunnlag her. Valenciennes ligger på 16. plass i serien. Laget som rykket ned fra Ligue 1 forrige sesong står i fare for å rykke ned en divisjon til, ligger fire poeng over nedrykksplassene i øyeblikket. Etter en lang tapsrekke er de nå 1-3-1 på de fem siste, og borteformen er ikke så ille. Men her skal de opp mot et lag med opprykksambisjoner. Dijon er klare favoritter.