OMKOM: Trafikkulykken skjedde på E6 ved Heia i Troms torsdag. Gjertrud Grimsbo var like bak traileren. Foto: Leif Arne Stensland, Nye Troms/Privat
OMKOM: Trafikkulykken skjedde på E6 ved Heia i Troms torsdag. Gjertrud Grimsbo var like bak traileren. Foto: Leif Arne Stensland, Nye Troms/Privat

Gjertrud (39) varslet dødsulykken: – Sjåføren satt i grøfta og gråt

Fant to personer uten puls i en bil som hadde krasjet med en trailer på E6 utenfor Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rundt klokken 15.30 torsdag ettermiddag kom Gjertrud Grimsbo (39) kjørende på E6 nord for Heia i Troms. Det var snøkov og i en slakk nedoverbakke ble hun liggende bak to trailere.

– Det var ikke spesielt glatt i 80-sonen, likevel holdt den forreste traileren lav fart nedover, cirka 50-60 kilometer i timen Jeg lurte på hvorfor han kjørte så sakte. Plutselig gikk bakenden på traileren over i motsatt kjørebane og den store bilen sakset før den ble stående på tvers av veien. Det gikk ganske fort, forteller hun til TV 2.

Saken ble først omtalt i Nordlys. 

Bilene bak henne snudde for å ta en omvei.

– Jeg måtte jo gå ut for å se hva som var på andre siden, om han for eksempel hadde krasjet med noen. Og ganske riktig, da jeg kom rundt så jeg en personbil hvor hele fronten var trykket inn. Det er ikke første gang jeg kommer tidlig til en alvorlig trafikkulykke, så jeg ringte nødnummeret med en gang, sier hun.

Fullstendig handlingslammet

Mens hun er i kontakt med AMK tar hun pulsen på de to i personbilen samt forsøkte å åpne luftveiene.

– Men jeg kjente ingen puls. De i den andre traileren var fullstendig handlingslammet og bidro med lite eller ingenting. Etter hvert kom det flere biler og folk til stedet, men alle holdt seg på avstand. Etter 20 minutter kom politi- og ambulanse, forteller Grimsbo.

– Satt og gråt i grøfta

Det tok ikke lang tid før helsepersonell på stedet slo fast at to personer hadde mistet livet i ulykken, en mann og en kvinne som satt i personbilen.

– Det var da ambulansepersonellet ankom at jeg fikk øye på trailersjåføren. Han satt på huk i grøfta med ansiktet mot skogen og gråt åpenlyst. Det var ingen som trøstet eller tok seg av ham, det var trist, sier hun.

Kom over i motsatt kjørebane

Selv tror hun at personbilen kolliderte med den finskregistrerte traileren etter at den sakset i nedoverbakken, men ifølge politiet skal vitner ha forklart at personbilen kom over i motsatt kjørefelt.

– Det har vært en møtekollisjon hvor personbilen kom over i feil kjørebane. Begge i den norskregistrerte bilen omkom, sier politibetjent Hege Sletten til TV 2.