BEKLAGET: Tryg Forsikring så seg nødt til å beklage overfor sine ansatte etter feilen ved utsending av lønns- og trekkoppgavene. Foto: TV 2
BEKLAGET: Tryg Forsikring så seg nødt til å beklage overfor sine ansatte etter feilen ved utsending av lønns- og trekkoppgavene. Foto: TV 2

1000 Tryg-ansatte mottok kollegaenes lønns- og trekkoppgave

En printer-feil gjorde at nesten 1000 ansatte i Tryg Forsikring fikk en annen kollegas lønns- og trekkoppgave.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var da lønns- og trekkoppgavene for 2014 skulle sendes ut til bedriftens ansatte at feilen skal ha skjedd:

– Det var en feil hos print-leverandøren vår som gjorde at det ble lagt to og ikke én lønns- og trekkoppgave i hver konvolutt, forklarer HR-sjef i Tryg Forsikring Norge, Ingrid Røssland til TV 2.

1000 ansatte mottok dobbel oppgave

Det var i alt registrert rundt 1600 ansatte som skulle motta lønns- og trekkoppgaver fra sin arbeidsgiver Tryg Forsikring i Bergen, og om lag 1000 som mottok doble lønns- og trekkoppgaver.

Arbeidsgivere skal sende lønns- og trekkoppgaver til arbeidstakerne og til skattemyndighetene årlig. Oppgavene gir blant annet informasjon om hva man som arbeidstaker har tjent det foregående året. 

– Vi reagerte raskt, og har satt inn store ressurser for å få samlet inn de feilsendte brevene. I tillegg har vi meldt fra om feilen til Datatilsynet og til personvernombudet i bedriften, sier Røssland.

Forstår hvis noen har vært sinte

Røssland forteller til TV 2 at de ansatte hos Tryg har vist stor forståelse og hjulpet til med å returnere de feilsendte lønns- og trekkoppgavene.

Likevel har hun forståelse for det hvis noen har blitt sinte:

– Dette er ikke en ålreit sak, og en feil skal ikke skje igjen, sier Røssland til TV 2.