SELFIE: Russens hovedstyre for Oslo og Akershus gikk torsdag kveld gjennom knutereglene. Fra venstre: Mia Therese Starberg, Yousef Saad, Ina Trøan Berg, Nikoline Vang og Mathias Brennhaugen Eike.
SELFIE: Russens hovedstyre for Oslo og Akershus gikk torsdag kveld gjennom knutereglene. Fra venstre: Mia Therese Starberg, Yousef Saad, Ina Trøan Berg, Nikoline Vang og Mathias Brennhaugen Eike.

Oslo-russen endrer omstridte alkoknuter

Tidligere i uken var russen i Oslo - og Akershus fast bestemt på å beholde øl- og vinkorken, men nå endres reglene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Russens hovedstyre for Oslo og Akershus har torsdag kveld sittet i møte for å gå gjennom årets knuteregler. I forkant av møtet visste de at et av punktene kom til å få mye fokus, nemlig øl- og vinkorken.

Denne uken har de to omstridte knutereglene fått mye oppmerksomhet. For mens russen i Bergen, Stavanger, Sandnes og Vestfold har fjernet disse omstridte knutereglene, sa Oslo-russen mandag at det var uaktuelt å fjerne de tradisjonsrike knutene

– De har alltid vært der, sa russepresident i Oslo og Akershus, Mia Therese Starberg, til TV 2 mandag.

Endringer

Men møtet i kveld fikk hovedstyret til å gjøre endringer i knutereglementet. Ølkorken, som består i å drikke en kasse øl på 24 timer, blir stående som før for gutter. Men jentene kan nå feste en most ølboks i lua hvis de drikker en halv kasse øl på 24 timer. 

I tillegg utvides antall minutter som er til rådighet for å ta vinkorken, fra 15 til 20 minutter. 

– Vi har hatt veldig lyst til å beholde ølkorken, men vi har valgt å gjøre noen endringer, sier Starberg.

– Har dere blitt presset, siden andre russ har kuttet øl - og vinkorken?

– Nei, vi føler ikke vi er blitt presset. Vi hadde bare ikke tenkt grundig nok gjennom disse reglene, ikke før møtet i kveld. 

– Hva oppnår dere med endringen? 

– Jenter er mindre, og tåler mindre alkohol enn gutter. Da er mer forsvarlig å ta hensyn, sier Starberg.

Skryt

– Det var et godt møte, med gode argumenter. Nå har vi virkelig satt oss inn i situasjonen, sier Starberg. 

På møtet med Hovedstyret for Oslo - og Akershus var også Daniel André Selstø, representant for Edrussen. Selstø skryter av Hovedstyret. 

– Vi er fornøyd med endringene som har skjedd, dette er et steg i riktig retning. Vi ønsket så klart at de skulle fjerne disse knutereglene helt, men er likevel fornøyd med endringen som er gjort, sier Daniel André Selstø.