Et jorde fylt med klassiske Volvoer – nå skal de selges

Samlingen har dukket opp, langt "hjemmefra".

Volvoene er langt hjemmefra, nærmere bestemt i Colorado, USA: Nå er hele samlingen til salgs. Foto: Craigslist.
Volvoene er langt hjemmefra, nærmere bestemt i Colorado, USA: Nå er hele samlingen til salgs. Foto: Craigslist.

Det er ikke så rent sjelden det dukker opp samlinger av klassiske biler til salgs. Noen ganger det snakk om kostbare biler i perfekt stand. Der en velstående eier har brukt tid og penger på å bygge opp en samling – og holdt bilene i perfekt stand.

Andre ganger er det samlinger som denne: Full av sjarm og egnet til å gi entusiaster vann i munnen. Men bestående av biler som er veldig langt unna å være strøkne.

Ikke bare Sverige og Norge 

Ikke er det snakk om spesielt eksklusive biler heller. Nei, dette er noe såpass jordnært som gamle Volvoer. 

Da tror du kanskje at samlingen befinner seg i Sverige, eller kanskje til nød i Norge? Neida. Det finnes Volvo-entusiaster i andre deler av verden også. I USA har Volvo i mange år hatt en sterk posisjon. Som et eksotisk og litt annerledes bilmerke, med modeller som virkelig har skilt seg ut i trafikkbildet.

Denne karen er hekta på gamle Volvoer

Varierende stand 

Denne samlingen står på et jorde i Colorado. Og entusiast-faktoren blir ikke mindre når vi oppdager en nyere XC70 i bakgrunnen på ett av bildene.

Bilene ble nylig lagt ut på rubrikk-nettstedet Craigslist. Og bortsett fra at det er listet opp 13 biler med en svært kortfattet beskrivelse av hver, er det ikke mye mer vi får vite av selve annonsen.

Men det er i alle fall snakk om blant annet P1800, PV og Amazon. Dessuten nyere biler som 140 og flere 240/245.

Ut fra bildene kan vi nok trygt fastslå at de er i varierende stand. Noen er delebiler, andre krever kanskje ikke allverden for å kunne komme på veien igjen. Men skal du gjøre dem strøkne, vil det nok likevel koste en anselig mengde tid og penger.

Dette var en bilsamling til spottpris

Klikk her for å se hele annonsen for bilene

Rusten herjer 

Historien bak samlingen får vi altså ikke vite. Men bilene har helt tydelig stått lenge, og de har stått under åpen himmel.

Rusten herjer på mange av dem. Minst en av bilene er også kollisjonsskadet. Mangelen på interiørbilder gjør at vi ikke kan si noe om hvilken tilstand bilene er i innvendig. Men det kan nok være grunn til å tro at det er ett og annet å gjøre her også.

Store planer, men...

Minst en av bilene er forresten kollisjonsskadet. Det er med på å underbygge mistanken om at dette kan handle om noen som har samlet bilene, med tanke på å en gang få tid til å sette dem i stand igjen.

Akkurat det har vi sett veldig mange eksempler på etter hvert. Det har lett for å bli slik at bilene hoper seg opp, mens man aldri kommer dithen at det blir tid og overskudd til å gå løs på jobben. Og så passerer man punktet der det ikke lenger er realistisk å skulle gå over alle.

Sjekk hva som befinner seg under dette støvlaget

Samlet eller enkeltvis

Kanskje er det akkurat det som har skjedd i dette tilfellet. Selger opplyser at han er villig til å selge både samlet og enkeltvis. Det siste er nok det mest realistiske her.

Samlinger som dette dukker i alle fall ikke opp hver dag. Så hvis du har lyst på en Volvo som skiller seg ut med amerikansk fortid (og amerikanske spesifikasjoner), og har både penger og pågangsmot: Da kan dette helt sikkert være noe å se nærmere på.

Se hva som dukket opp på et jorde på Vestlandet

LES OGSÅ: Anders takket nei til en million for den gamle Volvoen sin