Bredal Oftedal etter Norge-tap: – Ikke kult å være så ræva

Norge tapte mot Polen for første gang siden 1997.

Norge-Polen 26-27

Torsdag var de norske håndballjentene i aksjon for første gang siden EM-gullet i desember. I åpningskampen mot Polen i Golden League-turneringen i Frankrike endte det med tap for Norge.

Polen stakk av med seieren 27-26 - det er første gang Norge taper for Polen siden mars 1997.

– Ræva
Norge slet med å få skikkelig flyt i spillet, samtidig som landslagssjef Thorir Hergeirsson prøvde flere nye ting. Stine Bredal Oftedal var av spillerne som ikke var fornøyd med prestasjonen, spesielt egen innsats i den første omgangen.

– Det var ikke så veldig bra. Jeg synes ikke det er så kult å være så ræva, sier Bredal Oftedal til TV 2.

Nora Mørk var av spillerne som leverte best i den første omgangen. Fem scoringer ble det før hvilen for 23-åringen.

– Jeg synes ikke vi er på skikkelig nivå i dag. Det svinger litt mye, så prøver vi oss på litt nye ting som å ligge offensivt i forsvar, sier Mørk.

Noe av det Norge testet ut var nettopp nye formasjoner i forsvar.

– Jeg synes 3-2-1-forsvaret vårt er positivt, som vi spiller bortimot halve kampen. 6-0-spillet er litt for rufsete og målvaktspillet varierer, sier Hergeirsson.

– Det går litt opp og ned, men det er litt forventet. Det er det vi vil bruke denne turneringen til. Vi sliter med å finne flyt, og det er kanskje det som er mest irriterende, oppsummerer Bredal Oftedal.

Du kan se alle kampene fra Golden League direkte på TV 2 Sumo og Sportskanalen!

Mørk i scoringsform
Da Norge møtte Polen i EM i desember, herjet Nora Mørk og scoret elleve ganger. I Golden League-møtet i Dijon var 23-åringen igjen i storslag. Mørk startet showet med å score kampens første mål til norsk ledelse. 

Slurv og misbrukte sjanser preget starten av kampen for begge lagene. Polen slurvet minst og rev til seg et lite initiativ midtveis i omgangen, men Mørk slo tilbake for Norge da hun satte inn 8-8 på straffe.

Flere av Norges landslagsprofiler er ikke med i Golden League-turneringen - det gir sjansen for flere unge og lovende spillere. 26 minutt ut i kampen fikk landslagsdebutant Malin Aune gleden av å sette inn sitt aller første landslagsmål med flagget på brystet.

Polen gikk til pause med to målsledelse 13-11 etter første omgang, og polakkene fortsatte å dominere etter hvilen. Sju minutter var spilt da Karolina Kudlacz avsluttet en god kontring for Polen til 18-13-ledelse.

Norge reiste seg, men tapte
Landslagssjef Thorir Hergeirsson likte ikke det han så av sine utvalgte. Islendingen tok umiddelbart timeout for å rette på spillet, og etter noen minutter responderte de norske spillerne.

Stine Bredal Oftedal vartet opp med et par gode scoringer for Norge, før Linn-Kristin Riegelhuth Koren sørget for at forspranget til Polen ble kuttet til ett mål elleve minutter ut i omgangen.

– Det var altså helt mørkt, men så ble lyset plutselig slått på, sa TV 2s kommentator Harald Bredeli.

Vinden var i ryggen til de norske jentene, men ikke nok til å snu kampen i sin favør. Lagene fulgte hverandre meget tett og med tre minutter igjen av kampen sto det 25-25.

Dermed var det duket for dramatiske sluttminutter. Der var det mest fart i de polske jentene. Kinga Grzyb kontret inn tomålsledelse til Polen med bare halvannet minutt igjen av kampen.

Riegelhuth Koren klarte å scoret ett mål til for Norge, men det var ikke nok til å slå tilbake. Polen brukte de siste sekundene rutinert til å holde på ballen og sikre 27-26-seier.