Her er testbilen ute på kjøretur, godt kamuflert! Foto: Privat.
Her er testbilen ute på kjøretur, godt kamuflert! Foto: Privat.

Her dukker det opp en spennende bilnyhet

Om ikke så lenge får du se den uten kamuflasje.

Da Edmond Thaqi fra Oslo var biltur i Sverige nylig, møtte han plutselig på en helt spesiell bil i nærheten av Malmø. Selv om den er godt kamuflert, er han ikke i tvil om at det er en Audi som har vært på vintertesting her i nord. 

- Det var to biler som kjørte sammen. Begge hadde folie som skulle skjule mest mulig av designet. De var nok på vei hjem til Tyskland da vi møtte dem, sier Edmond.

Han er selv tilhenger av tyske biler, men foretrekker Mercedes, og kjører faktisk direktørbilen S-klasse.

Les også: Blir dette starten på en ny felgtrend?

Ble utsatt

Men bilen han fikk knipset bilder av, er trolig en årets mest spennende nybiler for de som skal ha  familiebil – nemlig nye Audi A4.

Dagens generasjon har vært med oss helt siden 2008, og nå er det virkelig på tide at det kommer inn en erstatter.

Planen var egentlig at nye A4 skulle vises mot slutten av 2014, men det skal visst ha skjedd designendringer helt på slutten, som gjorde at den ble utsatt noen måneder.

Audi har nå bekreftet at den nye modellen kommer til å være på plass i løpet av året. Mest trolig like over sommeren.

Selv vinduene bak er dekket med folie. Foto: Privat.
Selv vinduene bak er dekket med folie. Foto: Privat.

Les også: Audi vs Volvo: Den ene er mye tryggere enn den andre

Større og lettere

A4 er en av Audis viktigste volummodeller. Dagens modell satte ny standard da den kom – og ble raskt en storselger. Men siden den tid har både BMW og Mercedes hevet lista betydelig. Og nå må det en ny modell inn, om Audi skal kunne bite fra seg i denne klassen.

Den nye modeller kommer nok til å ta et steg nærmere storebror A6 i størrelse, samtidig som vekten skal reduseres. Det ryktes også at kjøreegenskapene skal bli mer sportslige.

Les også: Roy Terje fikk et scoop på sydenferien

Hybrid

I første omgang er det sedanen som kommer – og så følger stasjonvogna, eller Avant på Audi-språket, og Allroad-utgaven. Disse kommer trolig våren 2016.

Det er ikke mye av bilen som er synlig. Men ett enderør på hver side antyder kanskje at dette er en av modellene med litt større motor. Foto: Privat.
Det er ikke mye av bilen som er synlig. Men ett enderør på hver side antyder kanskje at dette er en av modellene med litt større motor. Foto: Privat.

Etterhvert vil vi også få se verstingene S4 og RS4. Spørsmålet er om for eksempel sistnevnte, denne gangen også kommer som sedan. Dagens RS4 er kun tilgjengelig som stasjonsvogn.

Viktig for det norske markedet er det også at den nye A4en trolig blir levert med en hybrid drivlinje. Det kan bli en gunstig modell med tanke på norske avgifter.

Les også: Derfor er mystisk testbil i Norge