BIRKEN: Therese Johaug skal gå årets Birkebeiner. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BIRKEN: Therese Johaug skal gå årets Birkebeiner. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Birken ikke i fare

Birkebeinersjefen garanterer renn til tross for melding om vind.

Birkebeinersjefen garanterer renn til tross for melding om vind.

I fjor ble det populære masserennet avlyst etter protester fra mange utøvere. Og selv om værvarslingen viser vind opp mot 9 sekundmeter på renndagen enkelte steder i løypa, er Birkensjefen klar i sin tale.

– Jeg kan garantere at det blir renn. Det er ikke i fare. Og det blir i den originale traseen. Slik meldingene er nå, regner vi med 6 til 7 sekundmeter. Og det er det man må regne med når man skal krysse fjellet, sier daglig leder i Bikrebeinerrennet, Jo Gunnar Ellevold til TV 2.

Ellevold forteller at de har fortløpende kontakt med metrologisk institutt, slik at de kan gjøre de tiltakene de kan for å sikre best mulig forhold til de 13 000 påmeldte skiløperne.

– Jeg pratet med Jon Smiths senest i formiddag. Det er i hovedsak snakk om laber bris de fleste stedene, men de mest utsatte områdene kommer vi til å sette leskjermer og snøfangere, slik at sporene ikke føyker igjen. Det er meldt snø på fredag, så det kommer til å bli det man kalle sno på fjellet, forklarer han.

Drivsnø oppstår vanligvis ikke før vindstyrken når fem sekundmeter, så han frykter ikke store problemer med det.

For det mangler ikke på profiler som skal over fjellet. Favorittfeltet i Ski Classics anført av brødrene Aukland, Pølsa Pettersen, Petter Eliassen, og Morten Eide Pedersen er selvsagt på plass.

I tillegg kommer verdenscupstjerner som Therese Johaug, Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug, Eldar Rønning, Lukas Bauer, og Maxim Vylegzhanin. Som vanlig stiller en rekke norske kjendiser på start, i år anført av kronprins Haakon, Jon Almaas, og Arve Tellefsen.

– Det er et spennende startfelt. Så vi gleder oss veldig. Jeg gjentar gjerne meg selv. I år garanterer jeg at det blir renn, ler Ellevold.