Politiet har ikke gjort funn i søket etter savnede Per Vålnes (50) under Vollan gjestegård i Nordkjosbotn. Foto: Privat / TV 2
Politiet har ikke gjort funn i søket etter savnede Per Vålnes (50) under Vollan gjestegård i Nordkjosbotn. Foto: Privat / TV 2

Avslutter Vålnes-søket på gjestestua uten funn 

Regionlensmann innrømmer at han er skuffet over det resultatløse søket. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har avsluttet søket etter liket av Per Vålnes under og ved nybygget av gjestestua i Nordkjosbotn i Balsfjord i Troms, uten funn. 

– Ingen vil tro meg om jeg påstår at jeg ikke er skuffet. Vi hadde stor tro på å gjøre funn, og når vi nå avslutter søket uten resultat så må jeg si at jeg er skuffet, sier regionlensmann Anders Nilsen til TV 2. 

Han har ledet etterforskningen i det politiet omtaler som en drapssak. Før de startet søket i grunnen under gjestestua i november i fjor hevdet politiet at det var mer enn 50 prosent sjanse for at de ville finne liket av Per Vålnes der.

– Etterforskningen ferdig i april

– Hva skjer nå?

– Vi vil følge opp en del vitner og gjennomgå en del avhørsprotokoller. I løpet av april vil jeg tro at etterforskningen vil være avsluttet, og saken klar for oversending til statsadvokaten i Troms for påtalemessig vurdering. Han, og senere riksavdokaten, vil så avgjøre om det blir tatt ut tiltale i saken, sier Nilsen. 

Til nå er det utbetalt over 8 millioner kroner til entreprenøren som har stått for de bygningsmessige arbeidene på gjestestua. Her er det snakk om riving, og bortkjøring av masser. Nå starter arbeidet med å gjenoppbygge den nye fløya på gjestestua.

– Vi håper at dette arbeidet vil være avsluttet i løpet av juni. Fram til ordinær drift er mulig vil det bli gitt en erstatning på 290 000 kroner pr måned for tapt omsetning som en følge av arbeidene, sier lensmannen til TV 2.

Samboer og venner siktet for drap

1. desember 2011 ble Per Vålnes meldt savnet etter sin egen 50-årsfest hjemme på Storsteinnes i Troms. Et år senere ble hans samboer og to av hennes venner pågrepet og siktet for drap.

Under etterforskningen fikk politiet fra ulike kilder tips om at liket var gravd ned under nybygget på Vollan Gjestestue, der hans samboer og en av de andre siktede jobbet.

I november i fjor startet arbeidet med å undersøke grunnen under den populære gjestestua ved E6, 70 kilometer fra Tromsø.

Først ble betonggulvet i resepsjonen fjernet, og massene under tatt ut og undersøkt. Så ble samme operasjon gjennomført i hotellfløyen.