«GLEDENS AMBASSADØR»: Else Kåss Furuseth har ifølge seg selv fått ny stillingstittel i TV 2. Foto: Espen Solli/TV 2
«GLEDENS AMBASSADØR»: Else Kåss Furuseth har ifølge seg selv fått ny stillingstittel i TV 2. Foto: Espen Solli/TV 2

Slik blir Else Kåss Furuseths nye program

34-åringen vil vekke livsgnisten hos det norske folk.

Else Kåss Furuseth (34) leder et nytt humorprogram denne våren. Den som regel smilende programlederen og komikeren lover en halvtime med solskinn fra premieren 8. april, og har attpåtil gitt seg selv en helt spesiell tittel.

– I «Det er lov å være blid med Else» så påtar jeg meg rollen som selvutnevnt gledens ambassadør. Jens Book-Jenssen la beslag på tittelen tidligere, men nå skal jeg gjøre mitt beste for å sette gleden i høysetet og på kartet igjen i 2015, sier 34-åringen til TV 2.

I programmet velger TV-profilen å fokusere på de positive sidene i livet.

– Det er ikke noen vits i å spare på solskinnet! Og når jeg er så positiv og har så mye godt humør som jeg har, så er det deilig å kunne bruke det til noe. Målet med dette programmet er å gi landets flotte folk så mye påfyll av livsgnist at det nesten renner over. Jeg skal gjøre mitt beste for å fjerne eventuelle mørke skyer over tilværelsen din!

– Livet går som oftest ikke ad dundas

For seerne er Kåss Furuseth uten et stort smil om munnen et sjeldent syn.

Men hvordan i alle dager klarer hun å holde humøret oppe sånn cirka hele tiden?

– Livet går som som oftest ikke rett vest, ad dundas, den veien høna sparker, og da synes jeg det er å deilig å premiere livsglede. Både egen og andres!

Ber gjestene ta personlighetstest

I programmet får hun også besøk av gjester som hun har planer om å dele sin forhåpentligvis smittende glede med. Det virker allikevel som om gjestene ikke bare får bade i solskinnet.

– Der andre program ber inn en profilert gjest i håp om at den skal lette på sløret og avsløre litt av sitt sanne jeg, går jeg rett til kjernen. Når jeg inviterer gjester spør jeg om de er villige til å avlegge en fullverdig personlighetstest hos psykolog, slik at jeg kan sitte og kle dem nakne med nådeløse fakta om dem selv. Fasiten om du vil. Er svaret ja, er de hjertelig velkommne! Min holdning er at sånn er du ... og det må være bra nok, sier programlederen.

Se premieren på «Det er lov å være blid med Else» onsdag 8. april på TV 2.