SÅNN: Diskusjonen er over, her er svaret. (FOTO: skjermdump Seth Wheelers patent)
SÅNN: Diskusjonen er over, her er svaret. (FOTO: skjermdump Seth Wheelers patent)

Dette eldgamle dokumentet avgjør den evige dorull-debatten

En gammel patent sørger for én diskusjon mindre i hverdagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvorvidt do-rullen skal henge med papiret hengene over eller under rullen er en kjent diskusjon i mange hjem. Nå kan endelig noen hevde de har rett, og kanskje viktigst,  –bevise det.

I følge en patent fra 1891 fra businessmannen Seth Wheeler er do-rullen designet slik at papiret skal henge ovenfra og ned på rullen. 

Skribent Owen Williams fant patenten på internett og twitret den til sine 8000 følgere tidligere denne uken, skriver news.com.

Oppfinneren skriver i patenten at han har funnet opp en ny og bedre måte å lage toalettpair-ruller på, nemlig med små ark som er lette å skille fra hverandre.

«Foreliggende oppfinnelse består av en rull av tilkoblede papirark for toalettbruk, med innsnitt i intervaller som strekker seg fra siden av banen mot midten , men som ikke møtes, og ender i en vinkel, hvor svak forbindelse igjen kan bli skilt uten å skade de tilkoblede ark», har Wheeler skrevet i patenten.

Skillene mellom arkene kjenner vi godt til, det er altså bildet som hører til som beviser hvilken vei rullen egentlig skal henge, fra toppen og ned.

Da var det problemet ute av verden.