Tevez-show da Juve avanserte

Senket Dortmund på egenhånd i returoppgjøret.

Dortmund - Juventus 0-3 (1-5 sammenlagt)

Med 2-1 å gå på fra det første oppgjøret i Torino var det helt åpent foran returkampen i Champions Leagues åttedelsfinale mellom Juventus og Dortmund.

Med seier i 11 av sine 14 siste hjemmekamper i Europas gjeveste klubbturnering var det mange som trodde Jürgen Klopps menn hadde gode muligheter til avansement, men et tafatt hjemmelag kombinert med en Carlos Tevez i storform gjorde at det aldri ble spennende på Signal Iduna Park.

Se sammendrag fra kampen øverst på siden! (Video med tillatelse fra Viasat)

– Det var en taktisk triumf for vår del. Tevez ga oss muligheten til å senke skuldrene og spille vårt spill, sa Juventus-trener Massimilano Allegri til Viasat etter kampen.

Skikkelig pangstart

Tre minutter var spilt da Tevez mottok ballen fra Patrice Evra drøye 20 meter fra hjemmelagets mål. Argentineren stod helt i ro da han fyrte av en kanon som Dortmund-keeper Roman Weidenfeller ikke så før det var for sent. Ballen føk opp i nærmeste kryss, og vertene måtte nå ha minst to scoringer for å ha mulighet til avansement.

Det var de aldri i nærheten av. Etter det tidlige ledermålet fikk Juventus kampen inn i sitt spor, og resten av den første omgangen var preget av mye spill og duellering rundt midtbanen. Gjestene lå godt organiserte og Dortmund slet med å finne rom.

En liten strek i regningen for bortelaget da Paul Pogba måtte ut med strekk etter 27 minutter, men selv uten sin midtbanegeneral hadde Juve god kontroll. Det nærmeste hjemmelaget kom før pause var Pierre-Emerick Aubameyangs skudd etter 37 minutter, men gabonerens forsøk gikk et stykke utenfor målet til Gianluigi Buffon.

Alle gode ting er tre for Morata

Fem minutter etter hvilen var Tevez igjen på farten - denne gangen i servitørrollen. Argentineren lekte seg forbi tre Dortmund-spillere før han spilte spisskollega Alvaro Morata alene gjennom - men den unge spanjolen tok ikke vare på muligheten. En våken Weidenfeller sørget for at håpet enda var til stede for hjemmelaget.

Etter 56 minutter fikk Morata sjansen igjen på nærmest identisk vis, denne gang servert av Roberto Pereyra. Men igjen kom Weidenfeller seirende ut av duellen. Sju minutter senere var det hjemmelagets tur til å prøve seg, men Kevin Kampls skuddforsøk bød på få problemer for Buffon.

20 minutter før slutt lurte Tevez hjemmelagets offside-felle da han ble spilt nydelig gjennom av Claudio Marchisio. Alene med Weidenfeller spilte 31-åringen ballen uselvisk på tvers til Morata, som på sin tredje mulighet ikke kunne unngå å doble ledelsen.

Etter 79 minutter kronet Tevez en fantastisk kamp med sitt andre mål for kvelden. På pasning fra Arturo Vidal var argentineren nådeløs alene med Weidenfeller og hamret ballen i nettet.

De siste minuttene ble ren parademarsj for de hvite og sorte som er klare for kvartfinale i Europas gjeveste klubbturnering.