Barcelona herjet med City på veien til kvartfinale

Men det ble utrolig nok bare 1-0-seier mot Manchester City.

Barcelona-Manchester City 1-0 (3-1 sammenlagt)

Barcelona dominerte fullstendig fra start til slutt hjemme på Camp Nou.

I en imponerende forestilling der Lionel Messi & Co. regelrett rundspilte Manchester City ble det riktig nok bare 1-0-seier til Barcelona, men avansementet til kvartfinale i Mesterligaen var aldri truet med 3-1 sammenlagt.

Hart i strålende slag
Kun Joe Hart i helt eksepsjonelt god form sørget for at sifrene ikke ble virkelig stygge for de tilreisende for Manchester. 

– Jeg er her for å gjøre redninger, og de traff meg mange ganger i dag. Det var hektisk, det var definitivt hektisk! sier Joe Hart ifølge BBC.

– Joe Hart var utrolig. Han viste hvilken god keeper han er. Det kunne ha vært helt utenfor rekkevidde, men han var fantastisk, sier James Milner.

City hadde muligheten til å gjøre avslutningen på kampen spennende, men Sergio Agüero feilet fra straffemerket og ble stoppet av Marc-André ter Stegen.

– De vil få mange lovord, men vi hadde en stor sjanse med straffesparket. Vi holdt oss inne i kampen og klarte ikke gjøre noe med det, sier Hart.

For andre år på rad er dermed Manchester City ute av Mesterligaen etter tap for Barcelona i åttedelsfinalen.

– Vi tapte definitivt for et bedre lag. Lionel Messi er veldig vanskelig å holde styr på. Vi spilte ikke så bra i den første omgangen, men ble bedre i andre og tok flere sjanser, sier City-manager Manuel Pellegrini.

Se sammendrag fra kampen øverst på siden! (Video med tillatelse fra Viasat)

Barcelona ut i hundre
Oppgaven City-spillerne sto overfor på Camp Nou var vanskelig og ikke minst krevende. Ting ble ikke enklere av at en uoppmerksom Vincent Kompany mistet ballen på sekstenmeterstreken fem minutter ut i kampen, men heldigvis for City-kapteinen var stolpen redning for City på avslutningen fra Neymar.

Det var tydelig hvilket lag som kom til å dominere kampen. Barcelona viste briljante kombinasjoner og hadde få problemer med å spille ut de tilreisende fra Manchester. Ti minutter var passert da Lionel Messi og Andres Iniesta vartet opp med lekkert veggspill inne i Citys målgård. Den argentinske ballkunstneren sto for avslutningen, men Joe Hart reddet mesterlig.

Citys første og eneste store sjanse i den første omgangen kom da Yaya Touré fant James Milner i feltet. Engelskmannen forsøkte så godt han kunne å sende i vei en god avslutning, men under press klarte ikke Milner å utfordre Marc-André ter Stegen med noe mer enn slapp avslutning.

Messi serverte Rakitic
Mye av underholdningen på Camp Nou handlet om en spiller - ikke overraskende var det Messi. 27-åringen herjet med City og var nær ved å score på frispark ved to anledninger. Uheldigvis for argentineren gikk begge forsøkene like over tverrliggeren. 

Men da Messi ikke klarte å score selv, ga sørget han for å hjelpe lagkameratene til å finne veien til nettet. Halvtimen var spilt da Messi vartet opp med en utsøkt pasning til en fremadstormende Ivan Rakitic. Kroaten dempet ballen med én berøring før han chippet den vakkert i mål over Hart.

1-0-målet gjorde langt fra underverker for et City som virket stadig mer frustrerte. Samir Nasri burde blitt utvist da han sparket Neymar i bakken, men franskmannen var heldig og slapp unna med et gult kort.

Enveiskjøring på Camp Nou
Barcelona-dominansen fortsatte og sjansene kom i jevn tempo. 40 minutter var passert da Neymar forsøkte seg med en smart pasning på tvers i i feltet. City fikk imidlertid avverget baklengsmål.

Vertene fikk vartet opp med ytterligere en stor sjanse før pause. Neymar spilte Luis Suárez gjennom en rufsete City-backlinje. Alene med Hart fikk Suárez sendt ballen forbi keeperen, men stolpen sørget for at Barcelona måtte ta til takke med den ene scoringen etter de første 45 minuttene.

En pust i bakken og noen instruksjoner fra Manuel Pellegrini så ikke ut til å hjelpe for City. Barcelona fortsatte å dominere også etter hvilen. Bare minutter var spilt i den nye omgangen da Messi fant Jordi Alba. Venstrebacken kom på et sugende løp og sendte Messis pasning mot mål, men Hart sto mellom Barcelona og 2-0-ledelse.

Sløste med sjansene
Barcelona lettet foten fra gasspedalen i noen minutter, men da timen var passert gikk laget stjernetrio på i full fart. Neymar fant Messi, Messi sendte videre til Suárez, Suárez avsluttet uheldigvis for vertene i nettveggen. 

City hadde ikke mye å bidra med i sjanseskapingen på Camp Nou, men 64 minutter ut i kampen holdt engelskmennene på å krige inn utligningsmålet. Barcelona ofret seg imidlertid i forsvar og lurte til seg ballen. Lynhurtig satte vertene i gang en kontring med Neymar. Han fant Messi med en perfekt vektet pasning, men igjen var Hart umulig å overliste.

Barcelona maktet ikke å ta godt vare på sjansene sine, selv om ballen lå i mål da 20 minutter gjenstod. Uheldigvis for Jordi Alba ble han avblåst for offside etter å ha dyttet en retur i mål.

Ikke lenge etter var Neymar og Barcelona igjen på vei mot målet til Hart. Som så mange ganger tidligere i kampen var Hart redningsmann for City og holdt gjestene inne i kampen. For da Barcelona bommet på sjanse etter sjanse, var fremdeles muligheten for å komme seg tilbake i kampen der for City. Med kvarteret igjen burde City skapt spenning i oppgjøret.

Straffebom for City
Sergio Agüero gikk i bakken da han skulle passere Gerard Pique, og dommer Gianluca Rocchi pekte på straffemerket. Agüero skrittet selv opp til ellevemetersmerket for å sende ballen i nettet, men ter Stegen lot seg ikke overliste. 

Straffebommen virket å ta livet av den siste motivasjonen som var igjen i City. Neymar, Messi og Suárez fikk tid til å misbruke et par kjempesjanser i sluttminuttene. Men det gjorde ikke noe. 

Barcelona vant 1-0 og avanserer til kvartfinale i Mesterligaen.